pinguinii

Insula unde cainii pazesc pinguinii de vulpi

Middle Island, o insula australiana nelocuita de oameni, este locul unde pinguinii din specia Eudyptula vin, perechi – perechi, pentru a depune oua. Mici, masurand numai 30 – 40 de centimentri, pinguinii, la un moment dat 800 la numar, au intrat in vizorul vulpilor. 

Pinguinii, cei mai mici din lume, care isi aleg perechea de obicei pe viata, au inceput sa fie decimati de vulpi. 360 de pinguini au fost omorati in doar doua nopti, declara Peter Abbott, implicat in proiectul de conservare al micilor pasari de pe insula. La un moment dat, numai 4 pinguini din intreaga colonie mai puteau fi gasiti.

Situatia era disperata, relateaza BBC. “Vulpile sunt ucigasi de temut. Omoara orice gasesc”, mai explica Peter Abbott. Ideea salvatoare pentru pinguini a venit de la un fermier. Acesta, crescator de gaini, folosea caini din rasa Maremma pentru a se asigura ca niciun animal nu va da iama in zburatoare. In general, aceasta rasa de caine e folosita pentru paza puilor, caprelor sau oilor.

Ideea a fost pusa in practica si imediat s-a vazut si rezultatul. Primul paznic al pinguinilor a fost Oddball. De atunci, in urma cu 10 ani, au fost mai multi paznici canini, in prezent fiind “de garda” cainii cu numarul 6 si 7. Un pui este in prezent dresat, el urmand sa intre “in paine” de la anul.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Cainii sunt prezenti pe insula cinci sau sase zile din sapte, dar chiar si cand nu sunt “la datorie”, vulpile nu se mai apropie, pentru ca mirosul lor persista. De cand sunt paziti de caini, pinguinii albastri, cum mai sunt ei cunoscuti, au ajuns la 200 de exemplare. Aceasta specie de pinguini se intoarce an de an in locul de cuibarit, care se afla in Australia si Noua Zeelanda. Cainii patruleaza in perioada octombrie – martie, cand pasarile vin sa depuna oua si sa aiba grija de pui. In prezent sunt la datorie Eudy si Tula, de la numele stiintific al speciei de pinguini, “Eudyptula”.

Povestea de succes s-a transformat si in film, o pelicula cu un succes rasunator in Australia. Abia lansat, acesta are incasari de 11 milioane de dolari si urmeaza sa intre in cinematografele din lume.

Localnicii au fost actori sau figuranti in film, astfel ca toata lumea a fost multumita. Oameni din toata lumea au aflat deja de aceasta poveste si vin ca la “pomul laudat” pe insula, turismul in zona lunand un avant neasteptat.

Sursa: Ziare.com

Canale TV Romanesti-Echipament Gratuit

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns