Incearca Inbox by Gmail, alternativa care ar putea inlocui Gmail

Dacă veți merge pe pagina oficială Inbox by Gmail, veți vedea un lucru ciudat. Printre primele mesaje pe care le veți primi, va apărea opțiunea de vă porta întregul cont de Gmail către Inbox.  Dacă veți dori să ieșiți, aplicația vă va anunța că de acum Gmail vă va direcționa către Inbox automat.

Google a avut de-a lungul timpului nu doar proiecte fantastice în dezvoltare, ci şi eşecuri, cum e cazul lui Google Buzz sau Wave. În schimb alte servicii au fost închise mult prea devreme, deşi se bucurau de popularitate, precum Google Reader in 2012, cand Google a cumparat Sparrow (client de mail pe val la acea vreme). Ei bine, au început să apară şi indicii că Gmail se pregăteşte pentru o nouă etapă a evoluţiei sale, una finală.

Cei care folosesc “Inbox by Gmail“, serviciul experimental al companiei americane primesc înştiinţarea că “acest serviciu a înlocuit Gmail şi mailurile lor sunt redirecţionate acolo“. Pop-ul-ul apare atunci când un utilzator Inbox se loghează în contul său.

Google testează Inbox de aproape un an, iar aceasta dorește a fi o aplicație unică de mail cu o interfață nouă, atractivă, care îți va porta contul de Gmail, sau Inbox, oriunde ai fi, si pe orice dispozitiv, evident mai puțin pe Windows Phone.

gmail-inbox-new-folders-left-tab

Există şi opţiunea de a dezactiva înlocuirea lui Gmail cu Inbox deocamdată, dar sunt semne că după 14 luni de teste Google ia în calcul casarea unuia dintre cele mai apreciate servicii ale sale, în favoarea celui nou. Se pare că Google a realizat aceasta migraţie de ceva vreme şi fără mare tam-tam, ea pornind de fapt de câteva luni.

Gmail are 11 ani vechime şi peste 900 de milioane de utilizatori, în vreme ce Inbox are puţin peste un an şi ce e drept e apreciat pentru funcţiile sale inteligente şi automatizarea anumitor acţiuni. Avem recunoaştere inteligentă a imaginilor, biletelor de film şi avion şi remindere smart. Totul e profund integrat cu predicţia comportamentului utilizatorului.

Vestea buna este ca cine nu doreste sa inlocuiasca Gmail cu Inbox are optiunea de refuz “Turn it Off”. Astfel, dupa 14 luni de testare, Google considera Inbox pregatit pentru utilizare si eventual pentru inlocuirea Gmail, ci nu ca pe o alternativa, asa cum este in prezent.

Momentan Inbox by Gmail poate fi accesat doar in browserele Chrome, Firefox si Safari, dar nu si in Internet Explorer sau Edge by Microsoft.

Sursa: PlayTech, Mobilissimo

Canale TV Romanesti-Echipament Gratuit

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns