iMapp transformă Bucureştiul în capitala artelor vizuale

iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, organizat de Primăria Municipiului București prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție are loc anul acesta pe 24 septembrie și transformă Bucureștiul în capitala artelor vizuale.

104 proiectoare vor cuceri cei peste 20.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție și vor anima prin video mapping fațada celei mai mari clădiri administrative din Europa, Palatul Parlamentului.

Video mapping-ul presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției. Astfel, „relieful” clădirii devine protagonistul unui spectacol dinamic de sunet, culoare și lumină, o adevărată iluzie optică.

citinerary-bucharest-imapp-4

Conceptul creativ al concursului din această ediție este „DIALOGURI”, spectacolul fiind dedicat interacțiunilor. Ne putem închipui show-ul ca o conversație briliantă între Palatul Parlamentului și zecile de mii de oameni care se vor afla în fața sa. Imagini încărcate de semnificații profunde vor construi o conexiune puternică între artiști și spectatori, pe 24 Septembrie, în Piața Constituției.

Începând cu ora 22:30, echipele finaliste din Muntenegru, Spania, Turcia, România, Rusia și Ungaria își vor prezenta lucrările, câștigătorul competiției fiind desemnat de un juriu format din personalități marcante din industria audiovizuală.

Cele șase echipe finaliste sunt:

1. Romera Diseño e Infografia SL – Spania

Romera s-a născut în Madrid, în 1998, specializându-se în lucrări grafice și de post-producție. De-a lungul anilor, s-a dezvoltat și a participat în proiecte complexe legate de sectorul video-mapping-ului, în întreaga lume, devenind o referință în industrie.

2. Mindscape Studio – România

Mindscape Studio este un studio de multimedia și tehnologie creativă, din București, specializat în video-mapping, design vizual de eveniment, ambient și instalații de artă interactive.

3. Filip Roca – Muntenegru

Director artistic, artist vizual și new media, stabilit în prezent în Barcelona și originar din Muntenegru, a câștigat marele premiu în categoria „Professional” la Festivalul Internațional de Mapping de la Girona, Spania, în anul 2015.

4. Limelight – Ungaria

Fără clișee vizuale sau locuri comune, conținutul animațiilor și arta de a povesti 3D, împreună cu cei 15 ani de experiență, fac din echipa maghiară, Limelight, unul dintre cele mai importante grupuri de artiști din domeniul 3D video mapping.

5. Illuminarium3000 – Rusia

Un studio prietenos, ca o mică familie creativă, din Saint Petersburg. Lucrările lor au fost prezente în numeroase proiecte din Comunitatea Statelor Independente și la multe evenimente internaționale, printre care Eurovision.

6. VOID – Turcia

Void este un grup independent de creație, din Istanbul. Show-urile internaționale audio-video ale grupului au fost recompensate cu numeroase premii la concursuri din Linz, Budapesta, Milano, New Mexico sau Rusia și au apărut de patru ori în Ars Elektronika.

Spectacolul va debuta cu un concert susținut de celebra artistă Roisin Murphy, un nume sonor al muzicii electro pop, care vine în România cu un show electrizant. În deschidere, de la ora 19:00, va performa Golan Symphonic, care va prezenta un proiect inedit ce armonizează muzica electronică, vocea și instrumentele live.

Sursa: stiri.tvr.ro

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns