HAGI 53 | FIFA, elogii pentru “Rege”: “Iubea să controleze balonul şi tot ce făcea era marcat de sigiliul acestei iubiri”

Site-ul Federaţiei Internaţionale de Fotbal, i-a dedicat luni un articol aniversar lui Gică Hagi, care a împlinit 53 de ani. În materialul respectiv se arată că fostul decar al României a transformat extraordinarul în obişnuit şi că-şi merită locul printre cei mai buni fotbalişti din lume.

“Ca majoritatea fotbaliştilor de geniu, Gheorghe Hagi are mai multe supranume. Majoritatea îl cunoaşte ca Maradona din Carpaţi. Dar pentru fanii lui Galatasaray, el este înainte de toate Comandantul. În România supranumele său este simplu, Regele.

În ţara sa natală, Hagi este considerat de departe cel mai bun jucător din istorie. De-a lungul întregii sale cariere – în anii 1980 şi 1990 – el a declanşat pasiuni în România, datorită puterii sale de a transforma extraordinarul în obişnuit, prin tehnica sa, prin viziunea jocului, prin şuturile sale redutabile şi prin creativitatea sa.

Pe teren, el era autoritar şi nu ezita să-şi certe coechipierii. În acelaşi timp, bucuria sa de a juca era contagioasă. Hagi iubea să controleze balonul şi tot ce făcea era marcat de sigiliul acestei iubiri”, se specifică pe fifa.com.

Se derulează apoi repere din cariera lui Gică Hagi şi un spaţiu mai larg are episodul CM 1994. “A arătat o clasă care îl plasează printre cei mai buni jucători din lume”, a completat sursa respectivă.

A fost perfect pentru mine. Am marcat goluri care se numără printre cele mai frumoase din istoria Cupei Mondiale. Am fost lipsiţi de şansă. România a fost eliminată în sferturi de Suedia, la loviturile de departajare.

Până atunci, eram cel mai bun jucător al turneului. După eliminarea noastră, am pierdut acest statut“, a explicat şi liderul “Generaţiei de Aur”.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns