brumarele

Grădina miresmelor dumnezeiești: a vrut să-i ofere un motiv de a trăi şi a reuşit

Un japonez şi-a transformat proprietatea într-o grădină plină cu flori, care emană un miros extraordinar de plăcut, după ce soţia sa a rămas fără vedere şi a dezvoltat o depresie gravă. A vrut să-i ofere un motiv de a trăi şi a reuşit. Grădina îi oferă soţiei prilejul de a întâlni oameni din toate colţurile Japoniei, la fel ca în călătoria pe care sperau să o facă la bătrâneţe.

Domnul şi doamna Kuroki sunt deja o legendă în Japonia, povestea lor de iubire devenind un exemplu de devotament şi respect pentru cei care o cunosc.

shiba2222

La scurt timp după ce s-au căsătorit, cei doi au cumpărat un lot de pământ în Shintomi, unde au pus pe picioare o fermă cu vaci. Ani de zile au muncit din greu, au crescut doi copii și au sperat ca într-o bună zi, la bătrâneţe, să plece într-o călătorie prin Japonia, dar lucrurile nu au ieşit cum sperau. La 52 de ani, după 30 de ani de căsătorie, doamna Kuroki a dezvoltat o afecţiune oculară gravă, iar într-o săptămână şi-a pierdut vederea.  Îngrozită de gândul că va trebui să trăiască tot restul vieţii în întuneric, femeia a intrat în depresie şi s-a îndepărtat de toată lumea, preferând să-şi ducă zilele în singurătate. Soţul nu a putut să o privească şi să vadă cum, zi după zi, femeia veselă de odinioară se transformă într-un om distrus de supărare. Şi, pentru că nu mai aveau cum să plece în călătoria prin Japonia la care visau, bărbatul a vrut să găsească o modalitate de a aduce Japonia la ea.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Într-o zi a observat în grădina casei o specie de brumărele de culoare roz aprins, flori extrem de apreciate în Japonia, și a realizat că frumusețea florilor poate fi apreciată atât vizual, cât și prin parfumul degajat de acestea. Dacă ar crea o grădină cu flori parfumate, s-a gândit el, soția lui s-ar putea bucura astfel de frumusețea lor și poate astfel, oamenii vor veni sa-i viziteze, fapt ce i-ar readuce soției zâmbetul pe buze.

Astăzi, la zece ani de când a plantat primele seminţe de flori, locul este vizitat anual de aproape 7.000 de oameni, veniţi din oraşe învecinate, nu doar că să admire frumoasa grădină, ci şi ca să stea de vorbă cu cuplul de bătrâni. Minunat este însă că doamna Kuroki este văzută aproape de fiecare dată zâmbind.

Sursa: adevarul.ro, enrocketnews24.com

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns