Gmaps

Google Maps isi va ghida utilizatorii chiar si fara conexiune la internet

Google Maps functioneaza acum si fara conexiune la Internet, astfel ca nu mai trebuie sa iti faci griji ca te vei rataci atunci cand pleci la drum.

Astfel, chiar si in modul offline, vei putea primi indicatii pentru a ajunge la destinatia dorita, informeaza BBC News. Aplicatia Google Maps iti mai permite sa localizezi pe harta adresele companiilor, sa vezi programul restaurantelor si cluburilor, dar si datele lor de contact.

Reprezentantii Google, care au anuntat noua functie intr-o postare pe blog, sustin ca turistii vor beneficia cel mai mult de pe urma hartilor offline, dar si locuitorii tarilor emergente, unde planurile tarifare ale operatorilor de telefonie sunt scumpe.

 Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Cum functioneaza?

Pentru a putea beneficia de versiunea offline a Google Maps, utilizatorul trebuie sa selecteze o anumita zona si apoi sa descarce harta in telefon (de exemplu, harta Bucurestiului). Odata ce informatia a fost instalata, aplicatia poate fi folosita si fara conexiune la Internet. De asemenea, Google Maps “jongleaza” intre modul offline si online, pentru a folosi cat mai putin din traficul de Net. Astfel, sa zicem ca un sofer isi incepe calatoria dintr-o parcare subterana, unde nu are conexiune la Internet. Aplicatia ii va oferi indicatii bazandu-se pe conditiile de trafic obisnuite, iar, odata ce se conecteaza la Internet, atunci informatiile legate de fluxul de masini si de eventualele accidente vor fi actualizate.

“Am lucrat la acest proiect timp de 2-3 ani”, a transmis Amanda Bishop, product manager la Google Maps. Totusi, versiunea offline are si cateva minusuri fata de cea online. De exemplu, nu sunt aratate pe harta notele primite de restaurante si cluburi de la utilizatori si nici pozele acestora. De asemenea, avand in vedere ca se focuseaza doar pe acordarea de indicatii, aplicatia poate fi folosita fara conexiune la Internet doar de soferi, nu si de cei care folosesc transportul in comun sau merg pe jos.
Sursă: Ziare.com

 

Canale TV Romanesti

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns