1_Grandma-Graffiti-Gangs-Portugal

“Găștile Bunicilor Graffiti” intorc pe dos străzile din Portugalia

“Găștile Bunicilor Graffiti” intorc pe dos străzile din Portugalia. Uită de bomboanele tari sau de mobilierul acoperit cu plastic, aceste bunici sunt departe de Scorpiile Bingo.

LATA 65 este un proiect de artă urbană, care trimite persoanele în vârstă pe aleile indosite ale Lisabonei, Portugalia și le pune cutii de vopsea spray în mâini. Prin huliganism acestea dovedesc că vârsta este doar o stare de spirit.

2_Grandma-Graffiti-Gangs-Portugal

Batranetea este cauza discriminarii ocazionale sau sistematice a persoanelor în vârstă. În societatea occidentală, persoanele în vârstă sunt adesea o categorie separata de restul populației. Biroul de Recensămant al S.U.A a raportat că 11 milioane de persoane în vârstă trăiesc singure.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Asta înseamnă ca 28 la suta din persoanele de 65 ani sau peste prezintă un risc ridicat de izolare care, pe lângă faptul că este obositoare emoțional, poate avea de asemenea, efecte latente asupra sănătății fizice și mentale.

5_Grandma-Graffiti-Gangs-Portugal

LATA 65 a implicat mai mult de 100 de persoane în vârstă in campaniile de artă stradală din cartierele neglijate ale Lisabonei.

6_Grandma-Graffiti-Gangs-Portugal

Misiunea lor este de două ori mai mare 1.) Sa aducă un strop de culoare comunităților sărace și 2.) Folosirea Graffiti-ului ca o modalitate de a micsora diferența de cultură dintre generațiile care există în societatea modernă.

7_Grandma-Graffiti-Gangs-Portugal

Convingand persoanele în vârstă că lucrurile care au fost odată considerate deviante (cum ar fi Graffiti) au devenit acum o formă proeminentă a artei in spatiul public, acestea speră să inspire o mai bună înțelegere a culturii tinerilor.

8_Grandma-Graffiti-Gangs-Portugal

Demonstrând că persoanele în vârstă sunt la fel de “cool” ca și adolescenți indisciplinați, poate acestea pot găsi ceva în comun.

Sursa: theplaidzebra.com

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns