Oscar

Gala premiilor Oscar se schimbă

Premiile Oscar se schimba. Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor, Academia a listat și câteva schimbări pe care le va suferi Gala, scrie NPR. Schimbările vizează durata Galei, categoriile și un decalaj în ceea ce privește data.

O gală ,,mai accesibilă”

Astfel, Premiile Oscar vor avea o nouă categorie care va fi dedicată lungmetrajelor populare. De asemenea, gala va fi redusă la trei ore, pentru a o face mai ,,accesibilă”, iar unele premii, considerate mai puțin importante, vor fi prezentate în timpul pauzelor comerciale. Momentele vor fi prezentate, însă, ulterior, într-o variantă mai scurtă.

Această modificare vine pe fondul faptului că gala de anul acesta, din 4 martie, a durat patru ore și a avut cea mai slabă audiență din istoria Oscarurilor (aproximativ 26,5 milioane de telespectatori la nivel internațional).

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

O nouă categorie

Academia va introduce și un nou premiu, pentru cel mai bun film popular. Și această modificare vine ca răspuns la criticile publicului, care – de-a lungul timpului – s-a plâns că Academia premiază preponderent pelicule artistice în detrimentul filmelor de tip blockbuster, mainstream.

Se schimbă și data

Scrisoare publicată de NPR mai arată că, începând cu anul 2020, gala va avea loc mai devreme. Doar data galei de anul viitor va fi menținută (24 februarie).  Motivația, în acest caz, a fost faptul că Oscarurile au loc la doar două luni după Globurile de Aur.

Sursa: ProTV

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply