Foraeva: reinterpretarea tradiției

Designerul Lana Dumitru și arhitectul Vlad Țenu reinterpretează trecutul și aduc viitorul în prezent printr-un proiect unic susținut de Swarovski, în care arta atinge noi repere ale perfecțiunii cu ajutorul tehnogiilor digitale.

Peste 25.000 de cristale swarovski, șase luni de muncă susținută și o echipă alcătuită din peste 15 persoane au dus la bun sfârșit anul acesta viziunea a două minți creative care s-au reunit în proiectul Foraeva, dezvoltat în parteneriat cu Swarovski. Designerul de modă Lana Dumitru și arhitectul Vlad Țenu sunt artizanii acestui proiect inedit, care reinterpretează motive populare românești sub forma unei rochii avangardiste, în care arta se îmbină cu tehnologia.

Cu misiunea de a a stabili noi repere în arta digitală, cei doi au folosit un motiv popular românesc, pe care l-au reconstruit digital din cristale Swarovski, prin tehnici de simulare 3D pe computer, design algoritmic și crearea de prototipuri digitale. Produsul final, rochia Foraeva, simobolizează faptul că identitatea și tradițiile nu vor fi pierdute în era globalizării, ci din contră, vor evolua în moduri cu totul neașteptate, modelate de tehnologie și puterea emoțiilor.

CUM A FOST REALIZATĂ ROCHIA?

Printr-o abordare multidisciplinară și o serie de algoritmi de mare complexitate, cristalele au fost folosite ca elemente structurale, precum și ca ornamente pentru crearea efectului geometric fluid și suprafețelor continue ale rochiei. Totodată, cristalele arată ca niște pi­xeli 3D, în relief, controlați printr-un algoritm specific. Proiectul a fost prezentat în avanpremieră în această vară la World Jewelry Facets 2017 din Shanghai.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply