Festivalul Internațional de Film de la Toronto, impresionat de povestea de eroism din ‘Stronger’

Filmul ‘Stronger’, povestea unui muncitor ale cărui picioare au fost amputate după explozia bombelor de la maratonul din Boston din 2013, a cucerit publicul sâmbătă seară în timpul proiecției sale la Festivalul Internațional de Film de la Toronto (TIFF), relatează AFP.

Pe covorul roșu, Jeff Bauman, îmbrăcat într-un tricou peste un șort gri din care apăreau cele două proteze, s-a pozat alături de cel care îl interpretează în film, actorul Jake Gyllenhaal, aducând și mai multă emoție momentului.

La 15 aprilie 2013, când Bauman în vârstă de 27 de ani se afla în apropierea liniei de sosire așteptând să apară prietena sa care participa la maraton, două bombe artizanale au explodat, provocând 3 morți și 264 de răniți.

În filmul său, regizorul american David Gordon Green (Prince of Texas) urmărește reconstrucția de durată, fără să ascundă tensiunile familiale, dar și formidabila dorință de viață a unui bărbat care a devenit mândria orașului și simbol al americanilor împotriva vicisitudinilor.

Nu îmi place să fiu prezentat ca un erou“, a spus Jeff Bauman, la conferința de presă de la Toronto.

După ce și-a recăpătat cunoștința pe patul de spital, el a ajutat poliția să-i indentifice pe cei doi autori ai atentatului, frații Tamerlan et Djohar Țarnaev. Primul a fost împușcat patru zile mai târziu de poliție, iar al doilea a fost condamnat la moarte.

Peste 2.000 de persoane au asistat sâmbătă la premiera mondială a filmului trecând prin mai multe stări, de la râsete la emoție și lacrimi. “Este ca în viață, mai întâi râzi, apoi plângi și apoi mergi mai departe”, a spus Jeff Bauman, care a recunoscut că primirea făcută pe covorul roșu l-a tulburat profund.

“Nu sunt obișnuit să pășesc pe covorul roșu, așa cum este, probabil, Jake (Gyllenhaal). M-am simțit ca o căprioară în lumina farurilor. M-am întrebat, acum ce fac? În timp ce alții îmi spuneau: continuă să mergi“, a explicat el.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns