Fanii ”emoticoanelor” pot vota noi ”iconițe” pentru rețelele de socializare

Utilizatorii rețelelor sociale care sunt împătimiți de ”emoji” – așa-numitele ”emoticoane”, prin care își pot exprima mai ușor și mai sugestiv trăirile, preferințele sau acțiunile – au ocazia, începând de joi, să voteze caracterele speciale care doresc să fie adăugate în lista celor utilizate de site-urile de socializare precum Facebook.

Creatorul de aplicații EmojiXpress a lansat emojirequest.com, un site ce va servi drept platformă de cereri pentru fanii ”emoticoanelor”, arată Washington Post.

Pe acest site se poate regăsi o listă cu cele mai solicitate caractere speciale, iar utilizatorii sunt invitați să-și aleagă preferatele. Caracterele care vor primi cele mai multe voturi vor face obiectul unei propuneri pe care EmojiXpress se angajează să o înainteze Consorțiului Unicode.

emojiii

Consorțiul Unicode, lansat în 1991 în SUA, este o organizație non-profit dedicată dezvoltării, menținerii și promovării standardului Unicode, care specifică reprezentarea textului în toate produsele și standardele software moderne, potrivit Unicode.org. Printre membrii săi se numără Google, Apple, Adobe, Facebook, IBM, Microsoft, Oracle, Symantec, Huawei, dar și EmojiXpress.

Sursa: agerpres

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns