Familia Regală, în Danemarca. Majestatea Sa Margareta s-a întâlnit cu oameni de afaceri români și danezi

Familia Regală Română s-a întâlnit cu Altețele Lor Regale, Prinții Moștenitori Frederic și Marry, la palatul regal din Copenhaga. Majestatea Sa Margareta i-a cucerit pe danezi, exact în locul în care, în urmă cu 17 ani, Regele Mihai i-a convins să accepte aderarea României la NATO.

Castelul Frederikberg din Copengaha, unde au fost încoronați regii Danemnarcei, găzduiește Societatea Daneză de Politică Externă. Majestatea Sa Margareta a susținut o conferință despre România, în aceeași sală în care Regele Mihai a vorbit pentru prima oară danezilor despre țara noastră.

În calitate de președinte al Crucii Roșii Române, Custodele Coroanei mai a vizitat Crucea Roșie Daneză și Comitetul Olimpic.

La finalul vizitei în Danemarca, Familia Regală s-a întâlnit cu oameni de afaceri români și danezi și cu comunitatea română la reședința istorică a ambasadorului României la Copenhaga. S-a vorbit însă despre România și la Colegiul Regal de Apărare al Danemarcei pe care l-a vizitat Familia Regală și la Comitetul Paralimpic Danez.

Majestatea Sa Margareta le-a arătat fiicelor ambasadorului român cum se face o reverență regală, la recepția la care Familia Regală s-a întânit cu comunitatea română și oameni de afaceri din cele două țări.

La recepție au venit și patru prințese daneze, cea mai tânără dintre ele este îndrăgostită de țara noastră.

De la 300 de kilometri a venit în Copenhaga și fotbalistul român Jean Claude Bozga, care joacă în campionatul danez. E născut în Galați, are tată congolez și mamă româncă.

Mulți dintre danezii veniți la recepție au descoperit o altă România, despre care presa nu prea vorbește: cu români campioni, profesori, mândri de originea lor. Familia Regală a mai vizitat Colegiul Regal de Apărare Danez și s-a întâlnit cu John Petersson, președintele Comitetului Paralimpic din Danemarca, unul dintre cei mari campioni paralimpici ai Europei.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns