Elevii români, locul întâi în Europa

Echipa României s-a clasat pe locul întâi în Europa şi pe locul şase în lume, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei. Elevii români au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie care a avut loc la Baku, în Azerbaijan.

Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru, absolvent al Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, laureat cu argint la ultimele două ediţii, şi Andrei Iliescu, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele 10 locuri ale concursului la nivel de Europa.

                                                                                Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Medalia de argint a fost obţinută de Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric, absolvent al Colegiului Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti, premiat şi la ediţia de anul trecut, cu argint.

Trei dintre componenţii echipei prezente la Baku, Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu-Gerea, şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel – medalii de aur şi argint- şi la Olimpiada Internaţională de Chimie “D. Mendeleev” din primăvara acestui an.

Cu cele patru medalii obţinute la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20-29 iulie, la Baku, echipa României s-a clasat pe locul întâi în Europa şi pe locul şase în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante, a precizat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Sursa – mediafax.ro

Canale TV Romanesti

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns