Donald Trump, speriat de “Unchiul Sam” în timpul unei ședințe foto

În timpul unei ședinte foto, asigurată de Time Magazine, care a dorit să publice o poveste despre Trump, magnatul american a avut bătăi de cap cu un vultur, în vârstă de 27 de ani, cu care dorea să pozeze, relatează bzi.ro. La un moment dat, vulturul, numit “Unchiul Sam”, a încercat chiar să îl ciupească de mână pe magnat.

Pentru a-si asigura voturile americanilor, Donald Trump a facut ceea ce orice politician ar putea face in situatia in care candideaza la alegeri. A mizat pe anumite simboluri importante pentru americani, cum ar fi celebrul vultur. Donald Trump a incercat sa pozeze cu vulturul, sedinta fiind asigurata de Time Magazine, care a dorit sa publice o poveste despre Trump. Redactia a facut publice imaginile care il arata pe vulturul numit Unchiul Sam (sinonim cu SUA si Guvernul) atacandu-l pe Donald Trump, ceea ce i-a incurcat planul de a se prezenta in calitate de candidat preferat al cetatenilor.

Povestea unchiului Sam

“Unchiul Sam te asculta”, “Unchiul Sam vegheaza”. Expresii pe care le-ati întâlnit în filme sau în carti. Toata lumea stie ca “Unchiul Sam” (Uncle Sam) este sinonim cu Statele Unite ale Americii sau cu guvernul american.

“Unchiul Sam” a fost un personaj real.

maxresdefault

Numele lui era Samuel Wilson. S-a nascut în localitatea Menotomy (astazi Arlington) din statul Massachusetts, la 17 septembrie 1766. La vârsta de 22 ani s-a instalat, împreuna cu fratele lui, Ebeneger, în oraselul Troy, statul New York. Era un om harnic, plin de initiativa si cu mult umor. S-a casatorit cu Betsey Mann, fiica unui veterean din razboiul pentru independenta al Statelor Unite. Concitadinii li se adresau “Unchiul Sam” si “Matusa Betsey”. Impreuna cu fratele sau, acesta a început o afacere cu doua macelarii, care puteau prelucra 150 capete de vita pe zi.

In anul 1812, guvernul american a întemeiat o baza de antrenament pentru trupele federale angajate în razboiul cu Marea Britanie. Furnizorul armatei americane, Elbert Anderson Jr., cauta o sursa care sa îi asigure carnea necesara pentru hrana celor 5 000 soldati stationati în tabara de lânga Troy. Fratii Wilson au început sa livreze ratiile cerute în lazi din lemn de stejar, pe care figurau, conform contractului, initialele “E.A.U.S.” (adica Elbert Anderson Statele Unite).

La începutul anului 1813, în cursul unei inspectii, cineva a întrebat ce însemnau cele patru initiale. Se pare ca unul dintre lucratori, un irlandez glumet, Joans W. Gleason, a oferit urmatoarea explicatie: sunt initialele lui Elbert Anderson si ale Unchiului Sam. Expresia a prins repede si ea s-a aplicat, initial, oricarei proprietati a Statelor Unite. Aparea deja, în septembrie 1813, si în articolele din presa.

Caricatura înfatisându-l pe Unchiul Sam, ca o personificare a Statelor Unite ale Americii, a capatat forma la începutul anilor 1830. Peste 40 ani, desenele lui Thomas Nast îl înfatisau pe Unchiul Sam, cu barba, în pantaloni cu dungi si familiara palarie înalta.

In 1917, James Montgomery Flagg a creat imaginea clasica a Unchiului Sam, aparuta pe afisele de recrutare, care se adresa privitorilor: “Am nevoie de tine pentru armata Statelor Unite”.

Cel care a oferit modelul pentru aceste desene, Samuel Wilson, era un om înalt, îmbracat dupa moda anului 1812. Stim ca a existat un tablou care îl înfatisa, dar el nu s-a pastrat. Samuel a murit la 31 iulie 1854, la vârsta de 87 ani. A ramas pentru posteritate cu imaginea creata de desenatori si caricaturisti.

fimg_sum10_f2

Surse: bzi.ro, vistieria.ro

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns