Delta Dunarii prezentata la ICR Paris

Institutul Cultural Român de la Paris aduce în centrul atenției biodiversitatea Deltei Dunării, în cadrul celei de a XIV-a ediții a Săptămânii culturilor străine, festival organizat de Forumul Institutelor Străine de la Paris (FICEP)

Evenimentele organizate de ICR Paris debutează marți cu expoziția “Delta Dunării și ‘mica Delta’ a Bucureștiului”, care dezvăluie două paradisuri ale biodiversității din România: Delta Dunării — cea mai vastă și mai bine conservată dintre deltele europene și Parcul Natural Văcărești — paradis natural care s-a impus în centrul unei metropole — în București.

Expoziția este semnată de Helmut Ignat, director general al Konica Minolta România și fotograf National Geographic Romania și Traveller, textele lui Cristian Lascu, cel care a colaborat cu Jacques Yves Cousteau cu ocazia expediției Echipei Cousteau în bazinul inferior al Dunării și redactor șef al revistei National Geographic Romania timp de 12 ani, completând imaginile extraordinare ale Deltei.

Miercuri, ICR Paris găzduiește proiecția reportajului “Les Tresors du Delta” (Comorile Deltei), realizat pentru France3 Television, care dezvăluie peisajele paradisiace și viața locuitorilor din Deltă, relația lor specială cu natura de aici.

pagina-14-pagina-15

Filmul prezintă de asemenea pe cei care lucrează în Deltă, cei care se ocupă de protejarea acestei rezervații a biosferei sau pe aceia care continuă tradițiile regiunii.

Proiecția filmului va fi urmată de o dezbatere despre biodiversitatea Deltei Dunării, expediția lui Jacques Cousteau în România și despre prima zonă umedă din mediul urban din România — Parcul Natural Văcărești. Dezbaterea îi are ca invitați pe Marcella de Oliveira Pinto Silva din partea Echipei Cousteau, pe Dorin-Ion Ilie, unul dintre realizatorii filmului pentru France3 Television, Cristian Lascu și Helmut Ignat.
                                                                                        Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Potrivit sursei citate, tematica propusă prezinta ecoul preocupărilor opiniei publice privind mediul înconjurător înaintea Conferinței părților la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice 2015 (COP21) care va avea loc la Paris la sfârșitul lunii noiembrie.

Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991 și este clasificată ca rezervație a biosferei. Aceasta găzduiește peste 300 de specii de păsări, nenumărate specii de pești, peste 1.150 specii de plante.

Parcul Natural Văcărești este o zonă umedă care se întinde pe 190 de hectare, abandonată din 1989 și cucerită treptat de natura care a transformat-o într-un rezervor al biodiversității.

Sursa – agerpres.ro

Canale TV Romanesti

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns