Earth-day.2016

De Ziua Pământului, România semnează Acordul de la Paris cu privire la schimbările climatice

De Ziua Pământului, România este reprezentată la New York, unde se alătură celor aproape 170 de ţări care semnează Acordul de la Paris cu privire la Schimbările Climei, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Executivului, ocazionată de Ziua Pământului.

“De Ziua Pământului, România este reprezentată la New York, unde se alătură celor aproape 170 de ţări care semnează Acordul de la Paris cu privire la Schimbările Climei. Astfel, România recunoaşte interdependenţa tuturor organismelor vii şi îşi ia angajamentul să colaboreze la nivel global pentru a opri creşterea temperaturilor peste 2 grade Celsius”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Google sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI cu un doodle prin intermediul căruia călătorești în cinci regiuni ale lumii.

google_doodle_26233000 (1)

Cinci medii naturale sunt surprinse în imaginile pe care fiecare utilizator le primește aleatoriu la deschiderea paginii: tundra, pădurea, savana, deșertul și reciful de corali. Odată cu acestea, pot fi văzute și cinci animale: ursul polar, vulpea, elefantul, broasca țestoasă și caracatița.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde. 

In fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des, potrivit Wikipedia.

13062114_1150974094932993_3855403954665626633_n

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Oamenii de știință estimează că vârsta Pământului este de 4,5 miliarde de ani. Ziua lui este sărbătorită însă de doar 46 de ani.

Surse: mediafax.ro, realitatea.net

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns