Cutremur devastator in Indonezia

Bilanțul cutremurului din Indonezia a crescut la 347. „Oamenii se tem să mai stea în clădiri” Alte 1.446 de persoane au fost rănite, iar 165.003 au rămas fără locuințe, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale pentru Managementul Dezastrelor, pentru agenția Antara.

Image credit: The National

În Indonezia, in nordul insulei Lombok trăiesc în jur de 200.000 de persoane, potrivit unui recensământ din 2010. Marți, guvernul indonezian a precizat că în jur de 20.000 de persoane încă au nevoie de ajutor, întrucât 80% dintre clădiri au fost distruse. Voluntarii încearcă să ajungă la oamenii blocați în zonele afectate de cutremurul din Indonezia, conform CNN.

„Suntem îngrijorați că transporturile cu ajutoare nu pot ajunge la oameni din cauza dărâmăturilor și alunecărilor de teren. Mulți oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele și mulți au migrat spre zonele deluroase și muntoase, din cauză ce se tem de un tsunami”, a spus Husni Husni, un reprezentant al Crucii Roșii Jakarta pentru CNN.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Gusti Lanang Wisnuwandana, un oficial indonezian, a declarat pentru agenția de presă că medicii și salvatorii încearcă să-i ajute pe supraviețuitorii terifiați să se mai afle în interiorul clădirilor, după cutremurul devastator. „Sunt încă traumatizați. Cei mai mulți nu doresc să stea în clădire, în timp ce sunt sau au fost supuși unor operații. Vor să primească îngrijiri medicale în aer liber”, a mai spus el.

Potrivit Agenției pentru Managementul Dezastrelor, cei 2.000 de turiști care se aflau pe Insulele Gili au fost evacuați. În imaginile postate de autorități pe Twitter se pot vedea sute de persoane care așteptă pe o plajă să fie evacuați. Autoritățile din Indonezia s-au grăbit să evacueze turiștii de pe cele trei insule, întrucât se află în apropiere de epicentrul cutremurului care a devastat insula Lombok.

Sursa: Stirile ProTV
 
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply