Cum ar arăta o călătorie low-cost în jurul lumii în 35 de zile?

Cinci orașe și trei continente parcurse timp de aproximativ o lună de zile. Sau cum să pleci din București la Londra trecând, totodată, prin Chiang Mai, Kuala Lumpur, Singapore și Los Angeles, cu puțin peste o mie de euro în 2018.

Această călătorie este posibilă, conform datelor înregistrate de motorul de căutare a ofertelor de călătorie Momondo, iar principala rută este Europa – Asia – America şi înapoi în Europa. Oricât de mult călătoresc românii în prezent în Europa şi dincolo de graniţele continentului, experienţele de tip city break, care sunt pe termen relativ scurt – în general un weekend –, oferă mai puţin timp pentru a descoperi o cultură sau a interacţiona cu localnicii. O călătorie în jurul lumii permite o experienţă mai bogată ca timp, culturi descoperite, întâlniri cu oameni de-ai locului. Cu toate acestea, cine spune că îţi trebuie o avere pentru a-ţi permite o astfel de călătorie?

Experienţe pentru o viaţă versus bunuri pentru o perioadă

Pentru mai mulţi români călătoriile sunt prima opţiune pe care o iau în considerare atunci când se gândesc la cheltuieli în general. 27% dintre aceştia preferă să investească în primul rând în experienţe trăite călătorind în lumea largă mai degrabă decât în bunuri materiale. Hainele, încălţămintea, accesoriile sunt prioritare pentru 18% dintre români când vine vorba de cheltuieli, în timp ce investiţiile pentru îmbunătăţiri în casă sunt importante pentru 15% dintre aceştia. Când vine vorba de experienţa trăită la destinaţia de călătorie, interacţiunea cu localnicii este, de asemenea, importantă pentru călătorii români. Conform studiului momondo, românilor le place într-o mai mare măsură să intre în vorbă cu localnicii (57%) decât cu alţi turişti pe care îi întâlnesc pe timpul călătoriei.

Totodată, conversaţiile cu alţi turişti români (51%) sau de alte naţionalităţi (49%) sunt plăcute pentru călătorii români. Doar 14% dintre aceştia preferă să nu intre în dialog cu oameni noi atunci când călătoresc.

Cu o planificare atentă şi un strop de curiozitate, o călătorie low-cost poate, de asemenea, depăşi graniţele continentului european, transformându-se din escapadă de weekend într-un tur în jurul lumii pentru aproximativ o lună de zile. Europa, Asia, America pot fi străbătute la pas în 35 de zile cu puţin peste o mie de euro. Mai exact, cu 1.025 de euro românii pot vizita cinci oraşe diferite şi pot descoperi cinci culturi. Următorul itinerar şi datele specifice de zbor pentru a face un tur.

„Faptul că, în prezent, românii sunt dispuşi şi interesaţi să investească în călătorii de care îşi vor aminti peste ani credem că e un semn important al preocupării lor faţă de calitatea experienţei în sine. O călătorie în mai multe oraşe şi pe mai multe continente înseamnă, într-adevăr, un bagaj mai mare de experienţe trăite, care cere, de asemenea, mai mult timp de călătorie, dar nu neapărat şi un buget mare. Una dintre principalele preocupări ale noastre este le oferim oamenilor informaţia şi inspiraţia de care au nevoie pentru a porni la drum către cea mai bună călătorie, cu un buget şi o perspectivă care să le deschide orizonturi mai degrabă decât să îi limiteze”, spune Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns