Criticii americani au ales cel mai bun film al anului 2017

Cel mai nou proiect al regizorului Steven Spielberg, cu Meryl Streep şi Tom Hanks în rolurile principale, a fost desemnat de criticii americani cel mai bun film al anului 2017, deşi încă nu este disponibil publicului larg.

The Post“, primul proiect cinematografic la care Meryl Streep a colaborat cu Tom Hanks şi Steven Spielberg, a fost desemnat de organizaţia americană National Board of Review cel mai bun film al anului 2017, anunţă Variety. Totodată, Meryl Streep şi Tom Hanks au fost numiţi cei mai buni actori.

Aceste distincţii pot fi un indicator bun în cursa pentru prestigioasele premii Oscar 2018, care începe să prindă contur.

Premiile pentru producţiile de anul acesta vor fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc în ianuarie, la New York, scrie News.ro.

Filmul este centrat pe decizia luată de cotidianul „The Washington Post“ de a publica în 1971 celebrul dosar clasificat Pentagon Papers, un document care descrie implicarea politică şi militară a Statelor Unite în Războiul din Vietnam.

Actorul american Tom Hanks (61 de ani) îl întruchipează pe editorul „Washington Post“, Ben Bradlee, iar Meryl Streep (68 de ani) joacă rolul publicistului Katherine Graham. Din distribuţia filmului mai fac parte Alison Brie, Carrie Coon, David Cross, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jesse Plemons, Matthew Rhys, Michael Stuhlbarg, Bradley Whitford şi Zach Woods.

Lungmetrajul va avea premiera în America pe 22 decembrie, însă pe plan extins, filmul va intra în cinematografe pe 12 ianuarie 2018.

Cel mai bun actor în rol secundar a fost numit Willem Dafoe, pentru rolul din „The Florida Project”, iar cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Laurie Metcalf, pentru interpretarea din „Lady Bird“, notează News.ro.

Premiul pentru cel mai bun scenariu original îi va reveni lui Paul Thomas Anderson, pentru povestea „Phantom Thread“, ultimul film în care a jucat actorul Daniel Day-Lewis.


Cele mai bune cinci filme într-o limbă străină au fost: „Una Mujer Fantástica“, de Sebastián Lelio, „Frantz“, de François Ozon, „Loveless“, de Andrey Zvyagintsev, „Estiu 1993“, de Carla Simón, şi „The Square“, de Ruben Östlund.

Sursa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply