Colectia haute-couture inspirata din operele lui Constantin Brancusi

 

Opera lui Constantin Brancusi este nu doar nemuritoare, dar si sursa continua de inspiratie pentru artistii contemporani. Designerul Stéphane Rolland a avut drept muze creatiile acestuia atunci cand a creat colectia sa haute-couture pentru primavara-vara 2017.

Rolland sustine ca trupul este un mesager al expresiilor reale.

Brancusi, cu sculpturile lui ovoide, mi-a inspirat scopul pana la precizie anatomica, nasterea lumii asimetrice“, a spus Rolland

Designerul s-a inspirat si din operele lui Michelangelo Buonarroti si Auguste Rodin, iar intreaga colectie a acestuia este un omagiu adus siluetelor feminine care te lasa fara cuvinte.

Artistul a lucrat cu matase si lana de matase, dar si cu combinatii crep. Sifon si organza au fost materiale folosite pentru a crea o profunzime a infloriturilor sculpturale de care este nevoie la o rochie care merita atentia lui Rolland. Gratie combinatiei armonioase, vedem un mariaj intre structura, linii, taieturi asimetrice, moliciune si alura, scriu cei de la thefashioninsider.com.

Piesa de rezistenta a colectiei este o rochie rosie voluminoasa, unde rosul, dupa cum spune designer-ul, simbolizeaza pasiunea si demonstreaza astfel ca propria sa pasiune nu are limite.

Colectia acestei veri este sculpturala, eterna si fara varsta, dar niciodata rigida in spatiu si timp“, se arata in prezentarea show-ului.

Despre Stephane Rolland

Dupa studii la Ecoles de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, Casa Balenciaga l-a remarcat si l-a numit pe Stephane Rolland, la doar 21 de ani, director artistic al departamentului pret-a-porter Barbati. La 24 de ani a coordonat un brand de moda sub licenta Balmain, experienta care l-a ajutat sa creeze haine de inalt nivel pentru mai mult de 170 de companii prestigioase mondiale.

Insa haute couture a fost visul lui absolut, care-i va deschide usi, si la 30 de ani va ajunge la Jean-Louis Scherrer, devenind cel mai tanar creator francez de pe bulevardul Montaigne. Va ramane aici 10 ani.

In paralel, Rolland a creat haine pentru spectacole de teatru. A fost nominalizat de doua ori, in 2006 si 2007 pentru „Amadeus”, la Ceremonie des Molieres. Pasionat de cinema, a incheiat un parteneriat pe cinci ani cu Festivalul de Film de la Cannes, fiind creatorul oficial al evenimentului.

Sursa

 

                                                                                               Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply