Cum arata femeile care au dat voce printeselor Disney (Foto)

Filmele Disney au fascinat dintotdeauna publicul. Un loc special în inima multor copii îl au prinţesele Disney. Mulan, Cenuşăreasa, Aurora sau Ariel toate se bucură de o faimă internaţională. Puţină lume ştie însă cum arată actriţele care le-au dat glas prinţeselor Disney.

Dacă feţele prinţeselor Disney sunt cunoscute de copii din întreaga lume, actriţele care le-au împrumutat vocea nu au fost atât de norocoase. Chiar dacă puţină lume mai ştie azi cine este Mary Costa sau Adriana Caselotti, acest lucru nu le-a împiedicat să aibă un impact important în lumea artei.
Kristen Bell, a fost vocea îndrăgitei prinţese Ana, din filmul Disney „Regatul de gheaţă“. Actriţa a declarat: „Mereu mi-am dorit să fac parte dintr-un film Disney. Am crescut urmărind musicaluri vechi de la Disney. Eram obsedată în special de „Mica Sirenă“ şi Aladdin. Ca toată lumea, când eram mică visul meu era să fiu o prinţesă Disney“. Kristen Bell este cunoscută pentru rolul său din serialul Veronica Mars, sau din filmul Uitând-o pe Sarah Marshall.
Idina Menzel a adus-o la viaţă pe Elsa, sora Anei din acelaşi film Disney, „Regatul de gheaţă“. Menzel a mai jucat în filmul „Magie în Manhattan“ şi în serialul de televiziune „Glee“.
Vocea prinţesei scoţiene Merida, a fost dată de actriţa Kelly Macdonald, cunoscută din filmul „Trainspotting“ şi din serialul de televiziune „Imperiul din Atlantic City“.
Actriţa Mandy Moor pe care aţi văzută în  „O iubire de neuitat“ („A walk to rember“) a fost vocea lui Rapunzel în filmul: „O poveste încâlcită“. Despre această experienţă actriţa a declarat: „Să fii o prinţesă Disney într-un film Disney, totul a fost un vis devenit realitate“.
Prinţesa Tiana din „Prinţesa şi broscoiul“ a fost interpretată de Anlka Noni Rose. „De când am fost un copil mi-am dorit să lucrez pentru Disney, nici nu trebuia să fiu o prinţesă, aş fi fost şi un purece sau o muscă“. Actriţa are deja un premiu Tony.
Irene Bedard a fost vocea prinţesei ameri-indiene Pocahontas. Bedard nu i-a împrumutat doar vocea, ci şi câteva trăsturi faciale. Animatorii filmului au folosit-o pe actriţă ca inspiraţie pentru personaj.
Vocea prinţesei Jasmine a fost Linda Larkin. „Aladdin a fost prima mea slujbă importantă şi a deschis multe uşi. Cred că faptul că am fost vocea prinţesei Jasmine mi-a dat un avantaj extraordinar şi m-a ajutat să obţin nişte slujbe, deşi uneori află că am fost vocea prinţesei mai târziu, ceea ce e foarte amuzant“. 
Paige O’Hara, vocea prinţesei Disney Belle, a mers la cinci audiţii pentru a obţine acest rol. „Mereu am fost o fanatică Disney. Imediat ce am auzit de acest proiect mi-am sunat agentul şi am spus: Trebuie să fiu văzută pentru rolul acesta“.
Jodi Benson nu da voce doar simpaticei Ariel, ci si lui Barbie din “Toy Story”, precum si multor alte personaje din “The Powerpuff Girls”, “The Grim Adventures of Billy and Mandy”, “The Little Engine That Could”, “Camp Lazlo” si “Batman Beyond”.
Primul rol, dar şi prima ocazie să cânte în mod profesional al Mariei Costa a fost Aurora, din filmul Disney Frumoasa din Pădurea Adormită. Costa a declarat: „Nu aveam nicio experienţă, dar după ce filmul a fost lansat cântam la Operă. A fost o perioadă foarte palpitantă pentru mine“. 
Ilene Woods, tanara care i-a dat vocea Cenusaresei, a fost platita foarte putin pentru rolul vietii ei: doar 2.500 de dolari. In 1988 a dat in judecata Disney, sustinand ca banii pe care i-a primit nu au inclus dreptul ca vocea ei sa fie distribuita si pe casete video. A cerut 20 de milioane, dar pana la urma a facut o intelegere cu Disney in afara tribunalului.
Pentru a-i da voce frumoasei Alba-ca-Zapada, tanara Adriana Caselotti, in varsta de 19 ani, a primit doar 20 de dolari pe zi in timpul inregistrarilor – in total 970 de dolari. In plus, a semnat un contract de exclusivitate cu Disney, care a impiedicat-o sa mai lucreze altundeva. Actrita s-a stins in 1997, intr-o casuta din lemn ca cea a personajului pe care l-a interpretat, plin cu papusi si desene cu Alba-ca-Zapada.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply