cover scupl

Cele mai bizare sculpturi din lume

Majoritatea turiștilor sunt atrași de statui și sculpturi, înghesuindu-se să facă poze cu ele.

În cele ce urmează, vă prezentăm o selecție cu cele mai bizare sculpturi din lume. Vei vedea că sculptorii au dat dovadă, în afară de originalitate, și de foarte mult umor!

Dispozitivul pentru eradicarea răului din Calgary, Canada

3

 

Casa inversă din Goslar, Germania
4
Păianjenul gigant din Bilbao, Spania
5

Statuia inversată a lui Charles La Trobe, Melbourne, Australia.

 Situată la intrarea Universității Charles La Trobe, statuia de 5 metri amplasată cu susul în jos, reamintește studenților și vizitatorilor că aceștia ar trebui să transforme și să întoarcă ideile pe toate părțile, nu doar să le accepte.

6

Monumentul cleştilor din Philadelphia, Statele Unite ale Americii

8

Bărbatul pe bicicletă din Chile
9
Crocodilul ce devorează capitaliştii din New York, Statele Unite ale Americii
10
Prin perete. Montmartre, Paris. Prezinta un om, pe nume Dutilleul, care descoperă în sine darul de a trece prin pereți.
11
Red Light Wood din Londra, Anglia
12
Degetul din Paris, Franţa
13
Monumentul dependentului de muncă din Los Angeles, Statele Unite ale Americii.  
14
Libertate.

Cunoscută și sub numele „Străpunge și ieși din mucegaiul tău”, această sculptură a lui Zenos Frudakis transmite, în mod clar, intenția artistului. El încurajează oamenii să se elibereze de tot ceea ce îi împiedică să obțină succesul și libertatea.06571_0010044629

Calatorii.

Sculptura incompletă a lui Bruno Catalano, descrie viața unui lucrător urban care devine invizibil în imensitatea și natura inumană a orașului modern. Aceasta este o metaforă a urbanizării dezumanizate.

bruno_catalano_sculptures_01

Wursa

Sculptura lui Daniel Firman reprezintă echilibrarea unui elefant, ce se sprijină pe trompa sa. La o distanță de 18.000 km de pământ, elefantul ar putea să se echilibreze pe trompa sa. Bazându-se pe anumite calcule științifice, Daniel Firman a ajuns la această concluzie, care sfidează certitudinile noastre în ceea ce privește gravitația.

15

Omul din apă.

 Situată în Stockholm, Suedia, sculptura e un adevărat mister, întrucât nimeni nu știe ce semnifică cu adevărat. Degetul îndreptat spre hotelul din spate însă, este la fel de interesant ca și statuia în sine.

34491260_74acba785a_b

Nation to itself

Clădirea pe care este amplasată statuia, este Teatrul Național din Praga, aflat pe malul râului Vltava. Sculptura trebuia să fie instalată în mai 2003, chiar înainte de referendumul din Cehia despre integrarea în UE. Intenția a fost ca aburul să izbucnească din sculptură, la intervale aleatorii de timp, adăugând un aer de surpriză pentru trecători.

celekbig

Sculptura de la galeria Futura, Praga, Cehia

Dacă te uiți înăuntru, vei vedea politicieni cehi, hrănindu-se unul pe altul, pe acordurile melodiei „We are the champions”. Capodopera aparține sculptorului ceh David Černý, născut pe 15 decembrie 1967 în Praga. A devenit vestit după ce a vopsit în roz un tanc sovietic, amplasat în centrul Pragăi. În urma acestui act, a fost, evident, arestat.

futura

Agățatul

Această sculptură, cunoscută și sub numele „Omul ce atârnă”, a circulat pe la mai multe expoziții din Praga, Berlin, Stockholm și Londra. Sculptura creată în 1997, are 220 de cm și îl înfățișează pe Sigmund Freud care atârnă de brațul drept și are mâna cealaltă în buzunarul stâng, se spune pentru a reflecta gândurile Černý cu privire la rolul pe care îl va juca intelectualul în noul mileniu.

viselec

Surse: descopera.ro, diez.md

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns