Cel mai vechi cafegiu din Romania ofera gratuit reteta de un milion de euro celor care vor sa-i calce pe urme

Mihail Florescu, fondatorul Leonard Caffe, este un simbol al pietei de cafea din Romania, cu o poveste de viata captivanta, care ne poarta inapoi peste decenii.

Astazi, dupa aproape 30 de ani, afacerea sa isi deschide larg portile, pentru ca romanii sa ii poata duce istoria mai departe: Mihail Florescu si-a propus sa deschida cat mai multe cafenele in regim de franciza, fara sa perceapa bani pentru aceasta. Dar cei interesati trebuie sa respecte o conditie.

Florestii s-au aflat printre marii boieri ai tarii, atat datorita averii, cat si meritelor, povesteste maestrul. Mihail Florescu promitea si el, in tinerete, sa calce pe urmele lor practicand avocatura, insa, in anii ’80, a decis ca traiul in Romania comunista nu era dupa sufletul sau.

Tanarul domn alegea sa plece din tara si, astfel, si-a gasit jumatatea, dar si pasiunea care avea sa-i transforme viata: cafeaua.

Dupa cativa ani in care a descoperit tainele cafelei de calitate, Mihail Florescu se intorcea in tara natala si, cu o investitie de 80.000 de marci, aducea in Romania prima prajitorie cu tehnologie italiana.

Cu timpul, a construit si o fabrica de cafea in Cornetu, unde sunt prajite tipuri de cafea de calitate din El Salvador, Nicaragua, Kenya sau Caraibe. Tot aici sunt create si retetele proprii de cafea.

El este printre putinii din Europa care prajesc 20-25 de tipuri de cafea, si, din 2013, este Furnizor al Casei Regale.

Astazi, afacerea sa promite ca in 2018 va depasi cifra de afaceri de 1 milion de euro.

Cititi continuarea articolului AICI

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns