Casa din România desprinsă din filmele SF. Construcţia are costuri mici (FOTO)

În comuna prahoveană Izvoarele, o construcţie desprinsă parcă din filmele SF atrage privirile celor care trec prin zonă. Este vorba despre casa sferică, numită dom geodezic.

Proiectul aparţine inginerului Alexandru Dinulescu, fratele actriţei Maria Dinulescu, scrie observatorulph.ro.

Construcţia unui astfel de dom geodezic nu durează mai mult de două luni, costurile sunt mici, iar gradul de siguranţă al clădirii este extrem de mare.

Alexandru Dinulescu are 37 de ani şi s-a născut în comuna Izvoarele, acolo unde mama lui este primar la al treilea mandat. Nu doar mama este o figură cunoscută, ci şi sora inginerului, acriţa Maria Dinulescu.

Casa Dom poate avea orice deschidere (cea mai mare fiind de 680m diametru) şi orice destinaţie (casă locuit , show-room, restaurant, stadioane, spaţii pentru concerte, solarii) nefiind nevoie de susţinere decât perimetral. Pentru construcţia acestei clădiri se folosesc cu 40% mai puţine materiale decât la o casa obişnuită.

Preţul, mai mic faţă de al unei case obişnuite cu peste 20%, a fost un alt atuu în construcţia de domuri în întreaga Românie. Preţul pentru un metru pătrat este de 400-450 de euro, în funcţie de finisaje – clientul poate controla modul în care se realizează iluminarea natural, mai mică în zona de câmpie de exemplu, sau mai mare, în zonele de munte, precum şi materialele folosite – astfel că pentru un dom de 100 mp, preţul întregii locuinţe să oscileze între 40.000 şi 45.000 de euro. Preţul include toate materialele de construcţie şi costurile de instalare.

Unul dintre dezavantajele domului este că forma locuinţei nu permite orice fel de amenajări interioare. Însă senzaţia de libertate, avantajele de a locui într-o asemenea casă, modelată într-o formă ambientală ancestrală, dar gândită pentru mileniu III, sunt incomparabile cu orice alt tip de casă.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns