TVRi

TVR Internațional este unul dintre canalele Societății Române de Televiziune destinat românilor din străinătate. Acesta a fost înființat la 1 decembrie 1995. Recepția este in principal prin satelit, canalul fiind retransmis și prin cablu pentru comunitățile românești interesate.

În anul 1998, postul de televiziune și-a schimbat numele în România Internațional. La început emitea doar pentru Europa, Nordul Africii și Orientul Apropiat. În prezent programele sale sunt difuzate în America de Nord și de Sud, Europa, Nordul Africii, Orientul Apropiat, Australia. Noua Zeelandă și Asia.

În prezent, canalul mai poate fi urmărit și în Republica Moldova, prin rețelele de cablu din toată țara precum și prin intermediul partenerilor de rețea. Marea majoritate a programelor sunt preluate de pe alte canale ale TVR.

Emisiunile producție proprie TVR Internațional realizate în 2011 au însumat un număr de 669 ore de premiere, ceea ce înseamnă un procent de 7,6% din emisia totală. Acest procent este compus din următoarele genuri de emisiuni: talk-show-uri, reportaje, educație, cultură, divertisment, campanii sociale (produse de TVR).

dragos-patraru

Starea naţiei este în acelaşi timp un late night show serios dar şi unul plin de umor. De luni până joi, de la ora 22.50, la TVR 1 şi online pe TVR+. Informăm publicul distrându-l, ţinându-l în priză, utilizând de multe ori satira, pamfletul, dar nu ne ascundem în spatele unei formulări – „această emisiune este un pamflet” – inventată de unii pentru a scăpa de procese şi pentru a nu-şi asuma ceea ce difuzează pe post, declară Dragoş Pătraru, realizatorul şi moderatorul emisiunii.

discover romania

Prin Discover Romania, Televiziunea Română vă propune o călătorie în timp şi spaţiu, la finalul căreia vom desluşi împreună tainele ascunse ale sufletului românesc. Ca într-un joc de puzzle vom recrea, imagine cu imagine, o lume a reperelor, a valorilor culturale româneşti. O lume care vă aparţine şi care vă invită, să cunoaşteţi şi să iubiţi România.

Cu ajutorul imaginilor vom descoperi oameni deosebiţi, creatori români: cercetători, artişti, scriitori, istorici, români de Nobel, meşteşugari, artizani, dar şi meserii demult uitate, locuri sălbatice care nu sunt incluse în traseele turistice cunoscute.  Adică, tot ceea ce ne defineşte ca neam. Urmăriţi serialul televiziunii naţionale, un exerciţiu de cunoaştere şi de păstrare a valorilor, prin care vă invităm să descoperiţi România noastră!

lumea-si-noi

Emisiunea Lumea si Noi, este vârful de lance al postului TVR Internaţional, scopul ei fiind promovarea inteligenței, creativităţii și reușitelor profesionale ale românilor din lumea largă.

De-a lungul ediţiilor au fost şi vor fi aduse în prim-plan destinele şi carierele de succes ale românilor stabiliți în diverse țări, care au izbutit să se impună în comunitățile de adopție prin contribuții substanțiale, recunoscute în toate domeniile vieții publice: activități intelectuale, economice, sociale, politice, de cercetare științifică, artistice etc.

Un doctor pentru dumneavoastra

În fiecare zi, de luni până joi, începând cu ora 19.00, timp de 60 de minute, pe TVR Internațional  urmăriţi Un Doctor Pentru Dumneavoastra, emisiune de sănătate dedicată românilor care trăiesc în afara granițelor. Medicii români, specialişti de renume, răspund, în direct, întrebărilor dumneavoastră, oferă informaţii şi recomandări cu privire la prevenţie, metode moderne de diagnosticare şi tratament.

Calitatea medicilor români este recunoscută la nivel internaţional, iar emisiunea vă oferă  șansa de a beneficia de cunoştințele şi talentul acestora. Serviciile medicale oferite în țară sunt de multe ori mai ieftine decât cele din țările dezvoltate, dar cu aceleași rezultate – de calitate, motiv pentru care turismul medical (stomatologic, estetic, oftamologic etc.) este în continuă creştere. Scopul emisiunii este acela de a informa, de a preveni, de a face educație pentru sănătate.

Echipament Gratuit

Corina Dobre

Emisiunea Corespondent TVRi prezintă evenimentele din comunităţile de români din străinătate. Această emisiune îşi propune să reunească materiale publicistice (ştiri, reportaje, interviuri, comentarii, poze) produse de jurnalişti (şi nu numai) din întreaga lume despre subiectele de actualitate şi de interes public din şi pentru comunităţile româneşti din jurul graniţelor ţării şi din diaspora. Cu alte cuvinte, vedem evenimentele prin ochiul corespondentului. În funcţie de subiect intrăm în legatură directă, prin telefon sau prin skype, cu jurnaliştii care au produs materialul (sau cu alţi invitaţi) pentru a dezbate pe marginea subiectului.

Angela Avram

Avocatul Dumneavoastră se vrea o emisiune de informaţie care îşi propune să creeze şi să păstreze legătura dintre românii din afara graniţelor şi cei din ţară. De asemenea, programul are ca scop aducerea în atenţia telespectatorilor aflaţi în afara graniţelor, a celor mai noi reglementări din legislaţia românească.

Angela vorbeşte fluent italiana, engleza şi franceza. Nu are o carte sau un scriitor preferat, pentru că, după cum spune, „depinde de perioadă”.  Angela Avram lucrează pentru TVR din anul 1994. Este absolventă a Politehnicii din Bucureşti, în anul 1990 şi a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Teologie, în anul 1995.