Realitatea TV

Realitatea TV

Realitatea TV, membră a grupului Realitatea-Cațavencu este prima televiziune din România dedicată știrilor. A apărut în anul 2001 ca un post generalist condus de Silviu Prigoană și s-a reprofilat într-un timp scurt pe transmisia 24 de ore din 24 a programelor informative. Filozofia postului este că evenimentul guvernează programul, astfel încât în orice moment desfășurătorul de emisie poate fi dinamizat cu informații de ultimă oră. Grila de programe a Realității TV cuprinde în special jurnale de știri (din oră în oră), dar și emisiuni de analiză politică, socială, culturală și științifică. Oana Zamfir

Printre cei mai cunoscuți jurnaliști și oameni de media din România, prezenți la Realitatea TV, se numără: Emil Hurezeanu, Melania Medeleanu, Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Andreea Crețulescu, Letiția Zaharia, Cosmin Prelipceanu și Mihai Tatulici. Sloganul mărcii Realitatea (care include postul de televiziune Realitatea TV, postul de radio Realitatea FM și saitul de web Realitatea.NET) este „Deschide lumea.” Realitatea TV face parte din trustul de presă Realitatea Media, care este prezent pe piața radio, prins și online.

2001 – 2004

În 2001 se lansează postul Realitatea TV, primul post de știri din România, creat de omul de afaceri Silviu Prigoană. În 2002 Realitatea TV devine prima stație de știri transmise 24 de ore din 24, având buletine informative la fiecare oră și două benzi „crawl”, care rulează simultan în partea de jos a ecranului, unde sunt afișate cele mai recente informații. Între anii 2002-2003 Realitatea TV își extinde distribuția până la 80-90% din întreaga rețea de cablu din România. Se începe transmisiunea în străinătate, prin satelit. Pe 22 noiembrie 2004: Realitatea TV perfectează parteneriatul cu CNN. În urma acestui eveniment, jurnaliști Realității TV urmează programul IPP CNN (International Professional Program).

2005 – 2007

valentin butnaruPe 16 ianuarie 2005 are loc „Iadul din Paradis” – Realitatea TV, împreună cu World Vision România, lansează o campanie de strângere de fonduri pentru victimele dezastrului care a lovit coasta de Sud Est a Asiei. Suma colectată prin această campanie a fost de aproximativ 0,4 milioane de dolari destinați ajutorării populației sinistrate din Banda Aceh, Indonezia. Pe 28 aprilie 2005 „Realitatea construiește digul” – Realitatea TV, împreună cu World Vision România, lansează o campanie de strângere de fonduri pentru victimele inundațiilor devastatoare din vestul României. S-au strâns cu această ocazie 1 milion de dolari pentru reconstrucția caselor în zonele afectate.

Pe 8 iunie 2005: Realitatea TV primește premiul APTR (Asociatia Profesioniștilor în Televiziune din România) la categoria „Știri”. În cadrul aceleiași festivități au mai fost premiate alte două emisiuni – un talk-show și Revista Presei, în timp ce toate cele trei nominalizări la categoria talk-show au fost emisiuni în cadrul Realitatea TV.

În iunie 2005 Realitatea TV și Connex (între timp Vodafone) au semnat un parteneriat exclusiv pentru transmisiunile TV 3G. În august 2005, potrivit unui studiu publicat în luna august 2005 de „Capital”, având la bază interviuri cu lideri de opinie din țara noastră, Realitatea TV este prezentată drept cea mai credibilă stație TV din România. andreea-cretulescu

Pe 9 mai 2006 Realitatea TV primește un nou premiu APTR (Asociația Profesioniștilor în Televiziune din România) pentru emisiunile sale informative („Jurnalul Realității”, „Editorii Realității” și „Realitatea Zilei”).În 2007 Realitatea TV suferă un rebranding, Cosmin Prelipceanu se întoarce în echipă și își face parte prima oară apariția Laura Chiriac. Realitatea TV este prezentă și în Republica Moldova prin rețele de cablu tv și satelit.

2008 – 2009

Adrian UrsuPe 4 august 2008 Realitatea TV și UNICEF împreună cu Romtelecom Romsilva încep campania România prinde rădăcini, cu sloganul „Copiii sădesc viitorul.”, campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea sinistraților în urma inundațiilor din iulie 2008. Campania debutează cu un teledon transmis în direct de Realitatea TV și de Realitatea FM, prezentat de Andreea Marin Bănică și Mihai Tatulici și la care participă – pe lângă echipa Realitatea TV – renumite personalități românești ca sportivele Andreea Răducan și Gabriela Szabo, regizorul Sergiu Nicolaescu, artiștii Johnny Răducanu, Nicola, Tudor Chirilă dar și președintele Traian Băsescu și la acea vreme premierul Călin Popescu Tăriceanu. Odată cu acest teledon, Realitatea TV lansează și o acțiune de plantare a un milion de arbuști, arbuști donați de Romsilva.

Echipament Gratuit

2010 – prezent

La data de 25 octombrie 2010, managementul Realitatea Media a fost preluat de Sebastian Ghiță, proprietarul Asesoft. În 30 aprilie 2011, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a preluat 92% din acțiunile postului de televiziune. La 23 octombrie 2011, postul de televiziune Realitatea TV, sub conducerea lui Elan Schwartzenberg, și-a mutat studiourile pe Șoseaua București – Ploiești. O parte din personalul acestui post de televiziune a hotărât să rămână în studiorile de la Casa Presei Libere, alături de fostul manager, Sebastian Ghiță, pentru a întemeia un noul post de televiziune România TV (inițial denumit „RTV”). Din martie 2013, televiziunea este patronată de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Ceilalți asociați sunt: Sindicatul Național „Petrom-Energie” cu 5,4%, PSV Company SA cu 7,5%, SC Global Video Media SRL cu 0,5%. Florin Bercea, Eugen Gheorghe Luha și Gheorghe Cristian Toroipan au fiecare câte 0,000000139% din acțiuni.

Sursa: Wikipedia