Prima TV

Prima TV este un canal de televiziune privat comercial din România. De-a lungul anilor acesta a adus în România formate care au înregistrat recorduri de audiență în țările în care au fost difuzate: de la emisiuni-concurs (Vrei să fii miliardar?), la reality-showuri (Big Brother, Star Factory), emisiuni de divertisment (Cronica cârcotașilor) și muzică (Megastar).

În prezent, Prima TV acoperă 87% din teritoriul urban, folosind o distribuție bazată pe transmisia prin satelit și preluarea de către rețelele de cablu, fiind disponibilă pentru aproximativ 75% din universul TV din România.

Prima TV este postul de televiziune cu cele mai multe reality-show-uri din România și cu cea mai premiată emisiune de divertisment, Cronica Cârcotașilor.

Prima TV a lansat în România reality-show-ul “Big Brother”, prezent în două serii în varianta autohtonă. Prima serie, câștigată de Soso, s-a bucurat de un succes mai mare față de cea care a urmat-o, câștigată de Iustin. Compania scandinavă de televiziune SBS Broadcasting SA a achiziționat toate acțiunile Amerom Television SRL, compania lui Cristian Burci care avea in proprietate Prima TV.

Echipament Gratuit

În 2007, SBS Broadcasting SA a fost cumpărat de ProSiebenSat.1 Media. În 2014, ProSiebenSat. 1 Media a anunțat că se va retrage din piața audiovizuală românească, Prima TV fiind acum parte din trustul Prima Broadcasting Group.

Emisiuni

mondeniiMondenii este un serial de parodie în care cinci actori intră în pielea personajelor mondene din România. Cei 4 actori au fost la început Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu. În acest moment echipa de actori este formată din Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Angel Popescu, Alexandru Bogdan și Bogdan Cotleț. Primul episod a fost difuzat de Prima TV pe 5 septembrie 2006. Este difuzat, de asemenea, în Statele Unite ale Americii (din 2007) și Italia (din 2008).

Cireasa_de_pe_tortCireasa de pe tort. În fiecare săptamană sunt invitate 4 vedete ce vor pregăti un meniu mai mult sau mai puțin comestibil, pe care trebuie sa il servească celorlalți 3 invitați. La sfârșitul fiecărei mese pregatite de o vedetă, celelalte vor da o notă pentru masa pregătită de gazda din acel episod. La sfârșitul săptămânii se va alege, pe baza punctajului (maxim 30 pct), câștigătorul ce va primi titlul de „Gazda Perfectă”.

Cronica CarcotasilorCronica Cârcotașilor este o emisiune de televiziune săptămânală, satirică, difuzată pe postul Prima TV. Prezentatorii acesteia sunt Cristian Hrubaru care l-a inlocuit pe Alex Bogdan in martie 2015 și Ioana Petric, care i-au inlocuit in septembrie 2014 pe Mihai Găinușă și Codruț Kegheș, care l-a înlocuit la randul lui pe inițiatorul acestei emisiuni, Șerban Huidu. Cronica Cârcotașilor ridiculizează celebritățile românești, expunându-le stupiditatea, ipocrizia sau greșelile gramaticale difuzate la TV.

TrasnitiiTrăsniții (cunoscut inițial ca Trăsniți în NATO, mai apoi Trăsniți din NATO), este cel mai longeviv sitcom difuzat de Prima TV și unul dintre cele mai longevive sitcom-uri din România. Actiunea urmărește viața următoarelor personaje: Mârlanu Ferdinand, Chiorete Ilarie, Pupăză, Costel Gogoașe, Vandame Cucu, Ema Cucu, Mateescu, Poponeț, Teo, Sofia, Betty și Frosa Gogoașe.

Cronica NetuluiCronica Netului, fratele mai mic al Cronicii Cârcotaşilor, “născut” în vara lui 2014, revine la Prima TV într-o nouă formulă de prezentare. Cele mai tari faze din online vor fi comentate de Adrian Dincă împreună cu Oana Paraschiv, cunoscută de la rubrica “România Pitorească” a emisiunii Cârcotaşilor. Cronica Netului este acea emisiune pe care nu trebuie să o ratezi! Sunt 30 de minute în care poţi să înveţi din întâmplările altora, un fel de “asa nu” spune Oana Paraschiv. Despre partenerul de emisiune, blonda susţine că este un tip cu simţul umorului, foarte optimist şi implicat. https://www.gcntv.net/prima-tv/ https://www.gcntv.net/prima-tv/ https://www.gcntv.net/prima-tv/ https://www.gcntv.net/prima-tv/Este el cam lăudăros… dar asta se poate vindecă.

Adrian Dincă are mai multă experienţă în scotocirea internetului după “chifteluţe”, dar recunoaşte că, la prima filmare a avut nevoie de 100 de ml de tărie pentru ca talentul timorat să iasă la suprafaţă, iar zâmbetul strâmb să se îndrepte. Cârcotaşul nu face reclamă emisiuniipentru că produsele bune se vând de la sine, dar vă îndeamnă să vă aşezaţi în faţa televizoarelor, miercuri seară, de la ora 20:30, la Prima TV, pentru premiera noului sezon al Cronicii Netului.