Bogdan Lobont si-a inceput oficial cariera de antrenor: Va prelua o echipa de traditie

Retras din activitatea competitionala, Bogdan Lobont si-a inceput oficial cariera de antrenor.

Fostul portar al echipei nationale va prelua o formatie de traditie din Romania, este vorba despre Universitatea Cluj.

Potrivit unui comunicat al ardelenilor, Lobont va deveni antrenor al Universitatii de la 1 ianuarie, urmand a se ocupa si de supervizarea Academiei clubului.

FC Universitatea Cluj si Bogdan Lobont au ajuns la un acord, urmand ca fostul international sa ocupe postul de antrenor principal al echipei noastre incepand cu 1 ianuarie 2019. Aceasta va fi prima experienta ca tehnician a omului care a strans 86 de selectii in tricoul primei reprezentative de fotbal a Romaniei, pentru care a bifat doua turnee finale de Campionat European, EURO 2000, respectiv EURO 2008.

Pe langa rolul de antrenor principal al primei echipe, Bogdan Lobont va superviza si activitatea Academiei de Copii si Juniori, unde va fi implementat un model similar cu cel intalnit la marile cluburi europene.

Lobont si-a incheiat cariera de fotbalist in vara acestui an, in tricoul italienilor de la AS Roma, echipa pentru care a evoluat timp de noua ani, iar de-a lungul carierei a mai evoluat, pe rand, pentru Corvinul Hunedoara, Rapid Bucuresti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucuresti (in doua randuri) si AC Fiorentina.

Noul nostru antrenor va avea in perioada urmatoare intalniri, la Cluj, cu jucatorii, actualul staff tehnic si cu cel administrativ”, se arata in comunicat.

Lobont se va afla la prima experienta de antrenor din cariera sa, insa in ultimii ani a fost mai mult un “secund” decat un jucator la AS Roma, el lucrand la pregatirea portarilor echipei.

Obiectivul fostului portar va fi readucerea Universitatii in prima liga.

Sursa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply