Băuturile roz, trendul verii

Cine a zis că rozul îşi găseşte rostul doar în vestimentaţie şi în jucăriile copiilor? Da de unde, această culoare, asociată cel mai adesea cu lumea copiilor şi universul feminin, ştie să se facă adorată chiar şi la capitolul băuturi, unde este, conform jurnaliştilor de la The Telegraph, vedeta acestei veri.

Vinul rosé, tequila de căpşuni şi gin de trandafir, chiar şi o gamă de cafea roz Starbucks se numără printre băuturile roz care fac trendul acestei veri.

Dintre toate, ginul este, se pare, în top. Beefeater Pink, spre exemplu, este o combinaţie de fructe cu căpşuni, ce adaugă o variantă dulce, colorată la aroma clasică de citrice şi ienupăr.

Gordon Premium Pink îmbină căpşuni, zmeură şi coacăz roşu pentru o alternativă aromatică la ginul obişnuit. Distileria The Old Curiosity a lansat, spre exemplu, un gin de trandafir extrem de apreciat de băutorii fini. Trandafirul aduce ginului o aromă subtilă şi elegantă oferindu-i o nunaţă elegantă de roz.

Pentru mulţi, rosé a însemnat două lucruri: palid şi de vară sau întuneric şi bolnav“, explică Charles Cutteridge, proprietar Majestic Wine (cel mai mare retailer de vin din Marea Britanie).  “Veţi vedea o schimbare uriaşă acum, deoarece apar mai multe stiluri. Vinurile Malbec sunt un exemplu minunat“, mai spune acesta.

De ce totuşi roz? În primul rând, pentru că este o culoare atrăgătoare. În al doilea rând, pentru că evocă arome de vară, proaspete, fructe, dar şi romantism.

Rozul este sinonim cu lumina strălucitoare, moale şi proaspătă, şi cu siguranţă este foarte atrăgătoare din perspectiva clientului“, explică Walter Pintus, un manager de bar londonez care crede că ”aspectul vizual însemană 80% din experienţa senzorială finală“.

Băuturile retro revin iar rozul se numără printre ele. În Spania şi în Italia, este normal să vezi bărbaţii cu un pahar de rosé în mână”, spune expertul în vin Susy Atkins, care este convins că băuturile roz vor fi extrem de populare în această vară.

Sursa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply