Avionul cu celule solare şi energie extrasă din lămâie, construit de studenţii din Craiova

Un avion cu celule solare, energie extrasă din lămâie şi cartofi, roboţi şi maşini electrice au fost prezentate la Universitatea din Craiova, unde, vineri seara, a avut loc „Noaptea albă a experimentului ştiinţific”, transmite corespondentul Mediafax.

Studenţi ai Universităţii din Craiova de la mai multe specializări şi-au prezentat, vineri seara, invenţiile şi experimentele la care lucrează.

Arthur Creţu, din Chişinău, student în ultimul an la Facultatea de Inginerie Electrică din Craiova, a venit la eveniment cu invenţia sa, la care a lucrat timp de un an: un avion uşor care funcţionează pe baza celulelor solare.

Am realizat un aeromodel care zboară cu energie solară. Îşi asigură funcţionalitatea pe întreaga zi. Este făcut mai mult pentru supraveghere aeriană, dar poate fi utilizat şi în alte aplicaţii cum ar fi cartografierea dacă este asigurată cu echipamentul necesar, senzor pentru noxe şi alte. Am muncit la el mai mult de un an, de la proiectare până la executare.Am avut şi suport didactic şi inginer, dar executarea fizică am făcut-o eu singur“, a spus studentul.

Investiţia în acest aeromodel s-a ridicat la peste 4.000 lei.

Studenţii şi cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţe – Departamentul de Fizică propun utilizarea energiei extrase din legume şi fructe.

Experimentul nostru modelează energiile ecologice, energii care vor înlocui şi trebuie să înlocuiască pe viitor energiile convenţionale care sunt foarte poluante şi care ne pot pune în pericol viaţa pe Terra. În acest experiment, pentru acest eveniment, am ales o combinaţie între un citric, eventual lime, şi o legumă, respectiv cartoful, pentru a vedea caracteristicile acestor legume din care se poate extrage energie sau care pot stoca energie, din care se pot fabrica acumulatori bio”, a afirmat Mihai Stoicescu, cercetător.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns