Inovatie în lumea cinematografiei: o tehnologie nouă, începând cu „Avatar 2“

Regizorul celui mai bine vândut film din toate timpurile, James Cameron, se pregăteşte să introducă în cinematografe o tehnologie nouă, începând cu „Avatar 2“.
Anunţat iniţial pentru 2018, Avatar 2 a fost amânat, iar explicaţia ar putea veni tocmai de la James Cameron. Regizorul a declarat la începutul acestei săptămâni, într-un discurs ţinut la evenimentul susţinut de Societatea Inginerilor de Film şi Televiziune, că sequel-urile Avatar vor putea fi urmărite în format 3D, însă fără ochelarii necesari formatului, arată cinemagia.ro. Va fi folosit, în schimb, un nou sistem de proiecţie laser dezvoltat de compania Christie Digital.

Noua tehnologie promovată de cineast –  după ce 3D-ul a fost popularizat de primul film Avatar  – va fi la început disponibilă doar în câteva cinematografe (tehnologia este încă în dezvoltare). Cameron va ajuta la implementarea acesteia, ce va oferi spectatorilor un efect mai pronunţat de adâncime a imaginii şi o claritate sporită.

Cineastul spunea în octombrie 2016 despre vizionarea filmelor 3D fără ochelari: „Vreau să insist încă pe segmentul proiecţiilor 3D, deorece putem avea tehnologii mai clare de proiecţie şi cred că acestea se vor putea realiza, într-o zi, fără utilizarea ochelarilor.“

Avatar 2 va ajunge în cinematografe pe 20 decembrie 2020, urmat de Avatar 3, pe 17 decembrie 2021, Avatar 4, pe 20 decembrie 2024 şi Avatar 5, tocmai în 10 decembrie.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns