Astăzi este marcată ziua mondială de luptă împotriva cancerului la sân

Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată anual, începând din 2014, la data de 1 octombrie. Scopul decretării acestei zilei este acela de a creşte gradul de conştientizare cu privire la cancerul de sân şi subliniază importanţa campaniilor de informare, a prevenţiei şi programelor de screening.

În România, statisticile arată că, anual, peste 9.500 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, la fiecare oră o femeie află că suferă de această afecţiune, principala formă de cancer care duce la deces în rândul femeilor din ţara noastră.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

La nivel internaţional, lupta împotriva cancerului la sân este sugerată prin culoarea roz şi afişarea sau purtarea unei fundiţe de această culoare. Sedii ale unor importante instituţii sunt în ultimii ani luminate cu acest prilej în roz, pentru a încuraja prevenirea şi combaterii bolii.

Alăturându-se Iniţiativei Mondiale de Iluminare în Roz ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân, Fundaţia Renaşterea organizează evenimentul – Iluminare în roz a unor clădiri reprezentative din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară. Cu această ocazie, Ateneul Român va fi iluminat în roz, pentru a doua oară, edificiul cultural fiind prima clădire care a fost iluminată în roz, în anul 2001, la prima ediţie a evenimentului organizat de Fundaţia Renaşterea.

De asemenea Administraţia Prezidenţială marchează, pentru al treilea an consecutiv, Ziua luptei împotriva cancerului de sân, prin iluminarea Palatului Cotroceni în culoarea roz, începând cu ora 20.00.

Sursa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns