Ana Maria Brânză: „Noi, românii, avem o atitudine umilă. Nu e OK. Sportivul român nu ştie să se bucure de victorie“

Ana Maria Brânză (33 de ani), campioană mondială şi olimpică la scrimă, a vorbit despre victorii, dar şi despre momentele mai puţin strălucitoare din cariera sa, explicând unde greşeşte sportivul român.

Prima competiţie a găsit-o pe Ana Maria Brânză descurajată, plângând. Costumul pe care îl purta era împrumutat, masca nu stătea aşa cum trebuie, pantalonii erau mai mari decâr ar fi trebuit, iar armele nu îi erau pe măsură. Îşi aminteşte că în acea competiţie, la Craiova, nu a reuşit să marcheze decât de câteva ori. „Plecasem acolo să câştig, nu exista altceva pentru mine. Eram tare dezamăgită. Atunci i-am spus antrenorului foarte hotărâtă că anul viitor ne întoarcem şi câştigăm. Asta mi-am promis şi mie atunci şi chiar aşa s-a întâmplat. Următorul an am câştigat medalia de aur.

Ana Maria Brânză şi-a spus povestea într-un interviu marca „Pastila de motivaţie“, amintind de trăirile celor mai importante momente din cariera sportivă, inclusiv de marile înfrângeri, cum a fost cea din optimile probei de spadă de la Jocurile Olimpice din 2012, când Ana Maria Brânză a fost îngenuncheată de ucraineanca Iana Şemiakina.

„Nu puteam să trăiesc cu acea imagine despre mine, îngenuncheată şi înlăcrimată lângă planşă. Practic, acea imagine anula tot ce făcusem bun în scrimă. Nu puteam să spun stop şi să trăiesc cu acest lucru. Pentru mine, acea imagine e încă o sursă de motivaţie. O văd şi nu vreau să mă mai întorc niciodată acolo. Nu aceea sunt eu“, mărturiseşte campioana.

Cititi continuarea articolului AICI

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns