Aeroportul London City va instala un turn de control al traficului aerian operat de la distanță

Aeroportul London City va instala un turn de control al traficului aerian care va fi operat de la distanță de controlori aflați într-un sat situat la aproximativ 113 de kilometri, informează CNN.

Noul turn va utiliza 14 camere de înaltă definiție și diferiți senzori pentru a oferi o panoramă de 360 de grade a aerodromului. Materiale video și date live vor fi trimise spre telecomenzi prin “conexiuni super-rapide și sigure pe fibră optică”, au indicat reprezentanții aeroportului.

“London City [Airport] va fi cel mai aglomerat aeroport care adoptă această tehnologie“, a declarat Paul Beauchamp, purtător de cuvânt al NATS, serviciul național de trafic aerian care angajează controlorii de trafic.

Tehnologia este în prezent utilizată doar de două aeroporturi din nordul Suediei, deși multe altele aeroporturi din întreaga lume și-au manifestat interesul față de adoptarea sa, a precizat Beauchamp.

Reprezentanții aeroportului promit că ecranele și camerele vor oferi “un nivel de detaliu care depășește ochiul uman”.

Controlorii de trafic aerian vor fi înconjurați de ecrane suprapuse, pe care vor rula informații despre evoluția vremii și despre obiectele aflate în mișcare, și vor avea baza la un centru NATS mai mare de unde personalul monitorizează traficul aerian de deasupra Marii Britanii.

Aeroportul și NATS au precizat că dispun de instrumentele necesare pentru a ține departe noul sistem de hackeri și de alte amenințări.

Sistemul, creat de Saab Digital Air Traffic Solutions din Suedia, a fost dezvoltat și testat în ultimii 10 ani.

De asemenea, nimeni nu își va pierde slujba atunci când turnul se va deschide în 2019, deoarece personalul va fi instruit să opereze noul sistem.

Aproximativ 4,5 milioane de pasageri au folosit aeroportul din City anul trecut. Aeroportul este adesea folosit de oamenii de afaceri deoarece se ajunge mai ușor la acesta din centrele financiare ale orașului decât la aeroporturile Heathrow sau Gatwick.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

 
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns