UfoAndCapsuleCOVER

Acest OZN plutitor ar putea fi conceptul de casă a viitorului

În cazul în care un apartament nu e suficient pentru tine, compania italiană Jet Capsule, specializată în iahturi, oferă o alternativă interesantă: un OZN care poate pluti pe apă.

Jet Capsule vine în ajutorul celor care vor să aibă o locuinţă cu totul diferită faţă de tot ceea ce au văzut până acum. Inginerii firmei au proiectat un model de casă plutitoare în formă de OZN, ce poate funcţiona autonom chiar şi în cele mai izolate locuri ale oceanelor.

unidentifiedfloatingobjectG

Co-fondatorii companiei, Pierpaolo Lazzarini şi Luca Solla susţin că noul tip de locuinţă poate fi folosită nu numai ca adăpost, ci şi ca ambarcaţiune. În acest sens, prototipul a fost echipat în mod special cu un motor electric Torqeedo Deep Blue 1800, ce îl poate propulsa la o viteză de croazieră de maximum 3,5 noduri (6,5 km/h).

Jet-Capsule-casa-plutitoare-6

Noul model de locuinţă ar fi complet autonom 

Motorul este conectat la o baterie alimentată cu ajutorul unor panouri solare montate pe acoperişul casei. La cererea clientului, locuinţa mai poate fi dotată cu turbine eoliene sau hidraulice, care pot fi folosite pentru a produce energie electrică suplimentară.

Jet-Capsule-casa-plutitoare-4

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Ambarcaţiunea ar măsura 12,5 m în diametru 

La bord va funcţiona un funcţiona un generator, care va putea transforma apa de ploaie sau cea din mare în apă potabilă. Totodată, generatorul va putea fi folosit pentru irigarea grădinii de legume amplasate pe puntea navei.

UFOInterior1

Locuinţa va putea fi prevăzută cu panouri solare şi turbine eoliene sau hidraulice 

Casa va fi structurată pe două etaje, corespunzând fiecăreia dintre cele două emisfere. În jumătatea aflată la suprafaţa apei se vor afla bucătăria şi livingul, iar în zona subacvatică baia şi dormitorul. Cea mai mare parte a navei urmează să fie realizată din fibră de sticlă, pentru a oferi locatarului o privelişte, pe care, cu siguranţă, nu o va uita prea curând.

UnidentifiedFloatingObjectSpec

În momentul de faţă, compania Jet Capsule caută sponsori pentru a putea demara construcţia prototipului casei plutitoare. Inginerii italieni au aproximat costul total de producţie la 800.000 de dolari, însă au precizat că, din moment ce ambarcaţiunea va fi fabricată în serie, ea va putea fi cumpărată la un preţ de circa 200.000 de dolari.

Jet-Capsule-casa-plutitoare-7-913x644

 Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite aici.

Surse: descopera.ro, playtech

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns