S-a lansat “Code for Romania”. Oricine poate participa!

A fost lansat oficial proiectul “Code for Romania”, prin care o comunitate de aproximativ 70 programatori, designeri, specialisti in stiinte sociale sau comunicare ofera solutii digitale pentru rezolvarea provocarilor societatii romanesti.

„Code for Romania are doi cofondatori: Bogdan Ivanel, responsabil de management şi strategie, şi Razvan Pavel, pentru tehnologie. Ideea este sa reuneasca programatori, designeri, specialisti in stiinte sociale sau comunicare, care ofera solutii digitale pentru rezolvarea provocarilor societatii romanesti.

Momentan organizatia se sustine prin contributiile membrilor. Ne dorim insa sa atragem si sustinere financiara din exterior, din partea oamenilor si companiilor care cred in munca noastra. La nici 24 de ore de la lansare , avem primii 3 donatori. Avem incredere ca oamenii ne vor sustine si mai mult odata ce vor vedea ce proiecte dezvoltam si cum ajuta ele comunitatile sau societatea in ansamblu. Credem ca o societate mai informata si mai activa e un lucru care ne ajuta atat pe fiecare in parte, cat si mediul de business, asa ca ne asteptam ca si el sa investeasca in Code for Romania”, spun reprezentantii proiectului.

Code for Romania” este o organizatie neguvernamentala neafiliata politic, infiintata in 2016. In acest moment organizatia este sustinuta financiar de propria comunitate de 70 voluntari din Romania si diaspora, dintre care 13 membri in echipa de baza. Acestia sunt implicati in 8 proiecte din urmatoarele domenii: informare si acces la informatii publice, facilitare a accesului la servicii publice, implicare civica si colaborare, educare si promovare a culturii.

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

Membrii „Code for Romania“ sunt implicati in opt proiecte din următoarele domenii: informare si acces la informatii publice, facilitare a accesului la servicii publice, implicare civica si colaborare, educare si promovare a culturii.

Voluntarii se pot implica oricat doresc, incepand de la o ora pe saptamana. Toate solutiile tehnice dezvoltate sunt online si open source, adica pot veni si alti oameni sa lucreze pe ele, dand credit catre primii. Ideile de proiecte pot veni de la ONG-uri, institutii publice sau din comunitatea civila. In prezent, voluntarii sunt din Bucureşti, Iaşi, Cluj si alte oraşe din afara.  Fondatorii mai spun ca o astfel de initiativa era necesara, deoarece utilizatorii de astazi au asteptari, vor sa fie informati cu instrumente simple, rapide si prietenoase. Pentru aceste asteptari trebuie sa existe solutii IT in institutii sau in societatea civila.

„Code for“ a pornit din San Francisco, în 2009, sub numele „Code for America“.

New York Times a avut o descriere buna a proiectului: „încearcă să porteze eficienţa solutiilor web in infrastructuri guvernamentale“. Pe 3 octombrie, se vor afla si detaliile finale despre GovITHub, deocamdata cel mai ambitios proiect de digitalizare pentru Romania, anuntat la inceputul lunii august.

Sursa: startupcafe, adevarul.ro, code4.ro

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns