5 filme care ne motivează să ne apucăm de sport

Suntem în plină vacanță de vară iar sporturile nautice sunt o tentație pentru oricine, indiferent de condiția fizică. Filmele dau chiar mai mult șarm sportului prin includerea lui într-un context adesea romantic sau inspirațional.

Vă propunem în continuare câteva filme pe care, urmărindu-le, veți fi mai motivați să experimentați activități care să vă tonifice corpul.

Point Break (2015)

Cascadorii extreme, adrenalină, peisaje de vis

Plasarea protagoniștilor în lumea surfing-ului creează o ipostază romantică, atractivă pentru femei și bărbați deopotrivă: niște semizei frumoși plutind pe valurile oceanului, undeva pe niște plaje însorite. Urmărind filmul, ajungem să dorim să facem măcar o dată acest frumos sport, surfing-ul.
Point Break (2015) valorifică două decenii de mediatizare a sporturilor extreme. Mai mult, surferii cu pielea bronzată de pe plajă s-au echipat în acest film și cu parapante, costume de skydiving și plăci de snowboard. Au ceva atât din idolii fanilor sporturilor extreme, din eroii de acțiune dar și din eroii negativi care organizează meciuri ilegale.

Noii eroi au ceva din convingerea luminoasă a eroului lui Patrick Swayze (protagonist în primul film Point Break, cel din 1991), dar și din duritatea personajelor de acțiune de la limita lumii interlope, în genul acelora create de Jason Statham.

Baywatch (1989) – Serialul TV și Baywatch (2017)

Antrenamente istovitoare,  intervenții în larg salvatoare,  costume de baie iconice

Serialul Baywatch (1989) rămâne antologic în istoria filmului și inima fanilor pentru personajele salvamarilor, fete și băieți, antrenați să facă față unor situații dificile, pe uscat sau în largul mării.  Pamela Anderson alergând în slow motion pe plajă, în costumul mulat, cu corpul ei perfect, e una dintre scenele emblematice ale producției. Situațiile cu care se confruntă salvamarii depășesc adesea fișa standard a unui astfel de post. De multe ori echipa se confruntă cu fel de fel de situații printre care și prinderea unor criminali în serie, catastrofe naturale, atacurile rechinilor asupra oamenilor, traficanții de droguri sau chiar de materiale nucleare.Ei trebuie să lucreze împreună pentru a forma cea mai bună echipă de salvamari și în același timp pentru a demonstra cu adevărat care este potențialul lor.   Filmul ne face să ne dorim antrenamente zilnice la sală, cât mai dure, pentru a arăta de vis pe plajă, cum vacanța de vară e în plină desfășurare.

Million Dollar Baby (2004)

Ambiție, perseverență, disciplină

Filmul este despre întâlnirea providențială dintre Maggie Fitzgerald(actrița Hilary Swank) – o fată trecută de 30 de ani, care vrea să devină boxerită – cu Frankie Dunn (Clint Eastwood), un antrenor de peste 70 de ani care nu vrea să antreneze fete. Maggie e numai ambiție crudă, pumni și dinți; Frank e numai melancolie taciturnă. Dar ultimul lucru de care are nevoie Frankie este genul acesta de responsabilitate – ca să nu mai vorbim de genul acesta de risc. El îi spune lui Maggie adevărul gol-goluț și dureros totodată: este prea bătrână, iar el nu antrenează fete. Dar „nu” înseamnă prea puțin atunci când nu ai alternative.
Sovăind sau fiind incapabilă să-și abandoneze ambiția vieții ei, Maggie se speteste zi de zi la sală. Până la urmă, hotărârea ei îl cucerește pe Frank. Hotărârea protagonistei ne va convinge și pe noi să nu renunțăm în mijlocul unor istovitoare antrenamente la sală, dar / mai ales / să ne apucăm de sport, indifferent de vârsta pe care o avem.

Lara Croft: Tomb Raider (2001) și Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)

Aventură, condiție fizică, peisaje de vis
Regizorul Simon West vede în personajul Lara Croft și în lumea ei împletindu-se elemente din James Bond, Indiana Jones și Humphrey Bogard. ,,Avem mister, locuri magice, acțiune, intrigă, dramă, locuri de o frumusețe aparte”. Pentru a intra în pielea temerarei aventuriere, Angelina Jolie a urmat – timp de trei luni înainte de filmări – un program de pregătire care s-a concentrat pe mai multe discipline: lupte, acrobații aeriene, scrimă, escalade, gimnastică, motociclism, canoe, curse cu câini husky și, pentru relaxare, yoga.  În filmele Lara Croft, Angelina Jolie are o condiție fizică foarte bună, făcând față cu brio scenelor de acțiune și dificilelor cascadorii. Corpul ei tonifiat ne motivează să încercăm mai multe sporturi.

Blancanieves (2012)

Dragoste de sport transmisă din tată în fiu
În 2012 se lansa Blancanieves, un film alb-negru, plasat în sudul Spaniei anului 1920, în regia lui Pablo Berger. Alba ca Zăpada în versiune spaniolă este, cum altfel, dansatoare de flamenco şi, în plus, matador…
Un faimos toreador, Antonio Villalta (Daniel Gimenez Cacho) este la apogeul succesului şi al propriului orgoliu atunci când, după un accident în arenă, rămâne paralizat şi îşi pierde soţia (Inma Cuesta), care moare la naşterea fetiţei celor doi. Aceasta, pe nume Carmen (Sofía Oria), este crescută de bunica ei (Ángela Molina). Între timp, Antonio, infirm, se căsătoreşte cu meschina Encarna (Maribel Verdu), care urmăreşte doar averea acestuia şi îl lasă, uitat, într-o cameră a vastei sale locuinţe. După moartea bunicii, Encarna îi dă voie fetiţei să vină şi să locuiască împreună cu ea şi cu tatăl ei, ţinând-o în mizerie şi punând-o la cele mai grele munci – în timp ce ea însăşi se dedică plăcerilor sado-masochiste împreună cu şoferul familiei.

Micuţa Carmen, în schimb, reuşeşte să petreacă timp împreună cu tatăl ei care, din scaunul cu rotile, o învaţă arta luptelor de tauri.
Credem că e important să căutăm în anturajul nostru compania și încurajarea persoanelor care iubesc mult sportul pentru a ne apuca și noi de practicarea constantă a unuia. Pasiunea pentru sport este molipsitoare. Aceasta ar putea fi cheia reușitei noastre de a începe și continua activitățile sportive.

Sursa
Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns