Cum să urmăreşti eclipsa totală de Soare din 2017 pe Internet

Eclipsa totală de soare care va avea loc pe 21 august nu va putea fi văzută din România, însă există o soluţie pentru cei pasionaţi de fenomoenele astronomice.

Site-ul oficial NASA se ocupă aşa cum trebuie de transmisiunea eclipsei solare şi a pus la punct un portal care îţi oferă toate informaţiile de care ai nevoie pentru a urmări acest fenomen. Acolo găseşti link-uri către diferitele stream-uri de pe reţelele sociale prin care Agenţia Spaţială Americană te va ţine la curent cu eclipsa. Pagina poate fi accesată AICI.

Eclipsele totale de Soare sunt unele dintre cele mai rare şi mai impresionante fenomene astronomice la care poate asista un om în timpul vieţii lui. Rar să întâmplă să poţi vedea două din acelaşi loc, pe parcursul vieţii. Cea care urmează va fi vizibilă doar în emisfera vestică a planetei noastre, cu preponderenţă în Statele Unite ale Americii.

Ultima eclipsă totală de Soare care a putut fi urmărită din România a avut loc în 1999, iar următorul fenomen de acest gen care va putea fi observat în totalitate de la noi din ţară va avea loc pe 3 septembrie 2081. Astfel că, dacă vrei să mai vezi aşa ceva pe viu, în timpul vieţii tale, îţi recomand să rezervi un bilet de avion.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns