Comentatorul sportiv Ilie Dobre, pentru a 9-a oară în Cartea Recordurilor

Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre deţine mai multe recorduri mondiale privind transmisiile sportive, printre care 35 secunde şi şase zecimi; 31 secunde şi 27 secunde, în transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie; 52 de secunde şi trei zecimi, în transmisiunea unui gol în direct, fără respiratie, în studio; un minut şi opt secunde, cu o singura respiraţie, şi 42 de secunde cu respiraţie, informează Mediafax.

Comentatorul sportiv a strigat “Gol” timp de 52 de secunde şi 3 zecimi. Acesta a fost omologat de World Record Academy, pe 5 iulie.

Noul record mondial a fost atins însă în studio, nu pe stadion în timpul vreunui meci. De ce? “Am făcut-o din orgoliu”, a spus Ilie Dobre pentru Paginademedia.ro, care a povestit cum recordul său a fost bătut de un suporter al echipei Borussia Dormund, tot în studio.

“Un post german a făcut un concurs de divertisment şi au luat un grup de oameni să vadă care strigă cel mai mult “Gol” în studio. Un suporter de la Borussia Dortmund a strigat mai mult de 36 de secunde, recordul meu mondial realizat pe stadion, însă nemţii nu au precizat că suporterul mi-a bătut recordul din studio. 

În studio ai alte condiţii, poţi striga cu o tonalitate mai joasă, nu e ca pe stadion. Aşa că am intrat şi eu în studio şi am bătut recordul mondial şi în studio.

Comentator sportiv la postul public de radio, Ilie Dobre a mai fost desemnat de World Record Academy, cea mai prestigioasă organizaţie din lume care certifică recordurile mondiale, “comentatorul sportiv radio cu cele mai multe cărţi publicate, 45, se arată într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

World Record Academy i-a acordat pe lângă Certificatul (Diploma) de atestare a recordului mondial, alte două înalte distincţii: medalia “Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume” şi “Omul anului în media” (2014).
Ilie Dobre a fost premiat, în 2008, de Preşedinţia României cu Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de Cavaler.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns