Care este legatura dintre dintre Van Gogh, Louis Vuitton şi Jeff Koons

Jeff Koons, unul dintre cei mai controversaţi artişti americani ai momentului, a primit permisiunea de a schimba amplasarea monogramei şi a motivelor florale ce compun împreună imaginea brandului Louis Vuitton.

 

 „În timp ce lucram la genţi mi-a venit ideea să îmi folosesc iniţialele şi să le alătur celor ale Louis Vuitton“, spune artistul. Sub coordonarea lui, genţile şi cuferele Louis Vuitton au fost îmbrăcate în reproducerile unora dintre cele mai cunoscute picturi ale tuturor timpurilor, de la Monalisa, la The Tiger Hunt (Vânătoarea de tigri) a lui Peter Paul Rubens, sau la Venus, Mars and Cupid a lui Tizian. Pe lista artiştilor care i-au fost sursă de inspiraţie lui Koons se mai numără şi Van Gogh şi Fragonard. Numele fiecăruia dintre ei stă în prim plan pe fiecare produs. În interiorul fiecărei genţi se găsesc şi o biografie şi o replică a portretului artistului respectiv.

O operă de artă care poartă amprenta a doi artişti, Koons şi Titian sau Van Gogh. Acest proiect a durat un an pentru că fiecare pictură este reconstituită în amănunt, până şi crăpăturile vopselei sunt reproduse. Pânza pe care aceste creaţii au fost reproduse este similară celei pe care o folosesc artiştii. În final, fiecare geantă este o operă de artă care emană la fel de multă emoţie ca şi creaţia iniţială.

Koons nu se află la primul proiect în care replică operele altor artişti. Proiectul său „Gazing Ball“ lua replicile unor opere celebre şi le „decora“ cu o sferă albastră. Le oferea o nouă interpretare şi îl ajuta pe privitor să se apropie mai mult de fiecare creaţie. Sau cel puţin asta susţine Koons.

De altfel, el este un artist care reinterpretează arta. Şi asta îl face să fie adulat de unii şi discreditat de alţii care îi descriu munca drept kitsch. Totuşi, în cariera sa de circa patru decenii, Koons a reuşit să spargă barierele convenţionalului, creaţiile sale fiind expuse la muzeele din toată lumea. La Centre Pompidou în 2014, expoziţia lui a fost cea mai vizitată din istorie, depăşind-o pe cea a lui Salvador Dali.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns