Prima zi de scoala la prima facultatea de antreprenoriat din Romania

The Entrepreneurship Academy in colaborare cu Team Academy din Olanda, una dintre cele mai importante scoli internationale de antreprenoriat din Europa si-a inceput, luni activitatea cu primi 15 studenti. The Entrepreneurship aduce in Romania un alt tip educatie universitara si le ofera tinerilor absolventi de liceu posibilitatea de a invata practic cum sa-si dezvolte o companie.

Pe parcursul celor 4 ani de studiu vor avea loc cursuri standard de Economie, Finante, Contabilitate, Management, Strategie, Marketing, Vanzari intr-un program de administrarea afacerilor, cu marea diferenta ca toti “profesorii” sunt de fapt antreprenori si oameni de afaceri, toti avand foarte multa experienta practica de business. Vor avea cursuri si pe zona de devoltare personala: storytelling, public speaking, etc. Toate cursurile, examenele si sesiunile de coaching sunt in engleza si isi vor alege singuri o alta limba straina de studiu.

Penru admitere, la examenele de limbă trebuie sa obţii cel puţin: IELTS – Academic 6, CAMBRIDGE – CAE C, TOEFL – 79.

Studentii dezvolta singuri noi produse si servicii, fac vizite la companii si clienti, isi aleg proiectele si livreaza intreaga munca. Pe langa obiectivele individuale de invatare (academice), studentii au si obiective financiare si de invatare/dezvoltare pe care si le seteaza in echipa, in sesiunile de team coach-ing.

Deschisă în parteneriat cu Team Academy din Olanda, cea mai importantă școală internațională de antreprenoriat, The Entrepreneurship Academy aduce în România un nou model educațional universitar implementat cu succes și în Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru, cu rezultate extraordinare: 91% dintre absolvenții acestui model educațional au un loc de muncă în primele 6 luni după absolvire, iar 47% au un business sustenabil la 2 ani după absolvire.

Despre modelul educațional EA

Pe parcursul celor 4 ani de studiu, studenții antreprenori își vor împărți timpul între cursuri de administrarea afacerilor, marketing, economie, management sau vânzări și crearea și dezvoltarea unor business-uri profitabile, sub îndrumarea unor antreprenori și oameni de afaceri de renume, precum: Florin Ilie – Head of Financial Markets Sales al ING Bank în Romania ING, Adrian Stanciu- Associated Dean, Knowledge and Leadership la Maastricht School of Management Romania; Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Cosmin Alexandru – decan al The Entrepreneurship Academy și Sergiu Neguț – Antreprenor și Associate Dean la Maastricht School of Management, iar lista este în continuă creștere. În același timp, anual, studenții vor efectua stagii de practică în străinătate – în Amsterdam, Silicon Valley și într-o țară cu piață emergentă. Mai mult decât atât, la finalul facultății, ei vor avea propria lor companie deja înființată și un set de abilități ce pot fi dezvoltate doar în afara sălilor de curs clasice: atitudine antreprenorială, responsabilitate și capacitatea de a-și transforma ideile în realitate.

Taxe de școlarizare

Taxa de școlarizare este 6.500 EUR / an, timp de 4 ani. Din taxa de școlarizare, studenții își vor acoperi inclusiv cheltuielile de transport și cazare în Amsterdam pe perioada celor 6 săptămâni de la începutul anului întâi.

Cursurile sunt acoperite integral, prima calatorie la Amsteradam este asigurata de noi, insa urmatoarele calatorii vor trebui sa si le finanteze singuri din profitul pe care il fac in afacere. Fiecare membru are un target de profit de 1500 euro pe an iar pana in anul patru trebuie sa ajunga la un profit 5000 de euro. Interesul lor este sa produca profit si sa-si finanteze aceste calatorii. In curricula de anul viitor calatoria va fi in Silicon Valley, timp 2-4 saptamani, in anul trei vor merge intr-o tara cu piata emergenta, iar in ultimul an isi vor pregati licenta in Amsterdam pe o perioada de cateva luni. Intalnirile, conferintele, workshop-urile din deplasari vor fi stabilite impreuna cu ei in functie de afacerea/afacerile pe care le dezvolta, pentru a creea oportunitati pentru  business-urile lor, declara Delia Grigoriu, coordonator proiect.

La finalul celor 4 ani de studii, prin dobandirea celor 240 credite ECTS, studentii The Entrepreneurship Academy vor primi o diploma si titlul de Bachelor of Business Administration, cu specializarea in Antreprenoriat. Diploma va fi emisa de catre Team Academy Netherlands (Stichting Schoolvision), acreditata in Olanda si recunoscuta international. In prezent, universitati care aplica metodologia Team Academy sunt in Finlanda, Franta, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina si Peru.

Surse: startupcafeentrepreneurship-academy.ro

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns