12 scări de urcat în vacanţele tale

Poate nu te-ai gândit niciodată că o scară poate fi considerată criteriu de alegere pentru destinaţia ta de vacanţă, dar după ce le vei vedea pe cele 12 propuse de site-ul ghiduri-turistice, sigur vei dori să ajungi la ele.

Scara spiralată din China

China

Dacă nu ai rău de înălţime sau de învârtiri repetate, atunci trebuie să urci pe scara spiralată de la Muntele Taihang din China. La 91,5m înălţime, adică după ce ai urcat şi te-ai răsucit de nenumărate ori, scara a fost creată pentru a ajuta la “escaladarea muntelui” fără echipament special.

Scările Canion din Ecuador

Ecuador4

Scările Canion din Ecuador sunt localizate lângă cascada Pailon del Diablo, creând astfel un “pachet” turistic de neratat. Este una dintre cele mai populare atracţii turistice ale zonei şi nu este de mirare, pentru că vizitatorii pot urca şi coborî pe treptele şerpuite de-a lungul curgerii de apă.

Scara artistică din Germania

Germania

Poate nu te-ai gândit niciodată că o scară poate fi un obiect de artă, ei bine artiştii germani Heike Mutter şi Ulrich Genth s-au gândit exact la asta atunci când au construit sculptura Tiger and Turtle – Magic Mountain, o scară cu aspect de roller coaster deschisă publicului dornic de privelişti interesante.

Scările Potemkin din Ucraina

Ucraina

Scările Potemkin sunt simbolice pentru oraşul Odessa şi un bun punct de observare, întâlnire, plimbare şi, de ce nu, chiar pentru antrenamente. Cu siguranţă te vei simţi ca Rocky Balboa, dacă vei face o alergare rapidă pe aceste trepte late.

Muntele Bueren din Belgia

belgia

Nu e un munte adevărat, dar cele 374 de trepte ameţitoare te vor supune la un oarecare efort fizic susţinut! Între timp, poţi admira căsuţele belgiene şi panorama oraşului Liege de sus. Dealul a fost acoperit cu trepte în anul 1881, spre beneficiul soldaţilor, iar astăzi este un deliciu pentru turişti!

Scara artistică din Marea Britanie

UK

Nemţii nu sunt singurii care au văzut scările ca o expresie a artei. În Dumfries, Scoţia, Grădinile Cosmic Speculations includ o scară fascinantă, construită în zig-zag, ce include şi băncuţe pentru relaxare la fiecare mini-etaj.

Scara peste mare din Spania

Spania

Pe Insula Gaztelugatxe din Spania vei găsi una dintre cele mai frumoase scări ce trece peste mare. După o plimbare unică, mai mult decât interesantă, vei descoperi şi un sit tradiţional ce datează din secolul 10, cu care să te delectezi vizual mai departe.

Scările Schlossberg din Austria

Austria

Dacă vrei să cobori în istoria şi arhitectura Austriei, trebuie să încerci scările Schlossberg din Graz. Treptele dispuse în zig-zag pe marginea dealului te vor urca până la faimosul Turn cu Ceas al oraşului, pentru un obiectiv turistic unic, dar şi pentru o panoramă deosebită asupra oraşului.

Grădina Awaji Hyakudanen din Japonia

Japonia

Numele se traduce Scena visurilor şi nu e de mirare, pentru că florile colorate şi dispuse în grădini perfect simetrice, înconjurate de scări, te vor purta spre cele mai parfumate vise.

Chand Baori din India

India

Chand Baori este o clădire formată din scări, în apropiere de Jaipur, India. Urci, cobori, te întorci, indiferent în ce direcţie o apuci, ai o mulţime de scări mici, care să te ducă în toate părţile. Este una dintre cele mai mari clădiri de acest fel din India şi numără aproximativ 3500 de trepte şi 13 etaje.

Scările Haiku din Hawaii

Hawaii

Scările Haiku sunt numite şi Stairway to Heaven – cu aşa un nume, nu ne putem închipui decât că vom ajunge într-un loc magic după un asemenea traseu pe dealul de pe Insula Oahu din Hawaii. Scara de lemn a fost instalată în anul 1942 şi îi duce pe turiştii ambiţioşi până la 2800m înălţime.

Podul de scări al lui Moise din Olanda

Olanda

O scară scufundată în apă, cu peretele de balustradă perfect la nivel pentru a te putea oglindi în pelicula ei, este prea de tot… un loc numai bun pentru poze cu iluzii optice – Podul de scări al lui Moise din Olanda.

Sursa: ghiduri-turistice.info

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns