10 filme care te inspiră să călătoreşti in locuri inedite

Vara este luna propice călătoriilor, dar dacă nu ştii către ce destinaţie să te îndrepţi, iată o serie de filme de aventuri, prezentate alături de documentare care ne aduc în locuri de pe glob de o frumuseţe copleşitoare şi de producţii cu tentă inspiraţională.

Samsara (2011)

Documentarul Samsara îşi poartă telespectatorii prin lumile extraordinare ale Tibetului, la triburile africane şi muncitorii din fabricile din China, dar şi pe şoselele aglomerate ale Los Angeles-ului şi peisajele sumbre lăsate de uraganul Katrina.
Documentarul merită văzut pentru măiestria vizuală şi accesul în locuri practic interzise, precum închisori asiatice, fabrici din lumea întreagă sau gropile de gunoi din America de Sud. Samsara spune povestea lumii noastre, dar într-un mod unic, ce nu poate fi recreat.
După ce veţi urmări filmul, primul gest pe care vă va veni să-al faceţi va fi să vă luaţi rucsacul în spate şi să cutreieraţi lumea în lung şi în lat.

Mănâncă roagă-te iubește/Eat Pray Love (2010)

Fiecare dintre noi are un moment în care simte nevoia să se redefinească, să afle despre sine cine este și unde vrea să ajungă. O călătorie poate fi calea prin care să reuşim să ne redescoperim şi reinventăm. Călătoria lui Liz Gilbert (Julia Roberts) este foarte frumoasă vizual, iar acest lucru este extrem de atrăgător pentru public, dar mai important este faptul că oricine ar putea să ia într-o zi decizia de a întreprinde o astfel de călătorie.

 O călătorie exotică și minunată în jurul lumii.

Motivul pentru care cartea ce stă la baza filmului a fost adorată de multă lume este acela că ea descrie și călătoria interioară a personajului spre autocunoaștere, iar aceasta este foarte veridică și poate fi înfăptuită de oricine.
În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, protagonista se bucură de experiențe simple cum ar fi să mănânce mâncare italienească în Italia, să se roage în India, și la final, să se bucure în mod neașteptat de pacea și echilibrul unei iubiri, în Bali. Inspirat după o poveste adevărată, Mănâncă Roagă-te Iubește dovedește că există mai multe feluri în care poți să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.

Mamma mia! (2008)

Un film care arată Grecia în toată splendoarea şi care ne va mobiliza să revedem aceast minunat loc de pe Pământ. Este anul 1999, pe insula greceasca Kalokairi. Aventura romantică începe la un hotel, Villa Donna, aflat pe coasta Mediteranei, şi condus de Donna (Meryl Street), fiica ei Sophie (Amanda Sefried) si logodnicul Sophiei, Sky (Dominic Cooper).
Chiar în ajunul nunţii, Sophie trimite prin poştă trei invitatii pentru trei bărbaţi, încredinţată fiind că unul dintre ei este chiar tatăl ei. Din trei oraşe răspândite pe glob, trei bărbaţi îşi fac bagajele să se întoarcă pe insula în care, în urma cu 20 de ani, au fost fermecaţi de o femeie.

On the Road (2012)

Iată un road movie cu o distribuţie de tineri actori talentaţi – Sam Riley, Kirsten Dunst, Garrett Hedlund, plus Viggo Mortensen, în regia lui Walter Salles. Povestea este a unui scriitoraş aspirant din New York, Sal Paradise, care – după moartea tatălui său – îl întâlneşte pe Dean Moriartz, un fost condamnat, irezistibil de şarmant, căsătorit cu seducătoarea şi emancipata Marylou. Între cei doi bărbaţi se leagă o prietenie strânsă.
Hotărâţi să nu rămână ancorat într-o viaţă limitată, cei doi prieteni pleacă la drum, împreună cu Marylou. Tânjind după libertate, cei trei tineri fug în lume, în căutarea lor înşile şi a unor întâlniri speciale. Călătoria lor ne îndeamnă şi pe noi să urcăm în propriul vehicul şi să străbatem ţara în lung şi în lat.

Baraka (1992)

Documentarul Baraka a fost filmat pe şase continente, în 24 de ţări şi diverse locaţii precum Tanzania, China, Brazilia, Japonia, Kuveit, Cambogia, Iran, Nepal şi majoritatea dintre cele mai mari oraşe americane şi europene.

Capturând atât gloria, cât şi calamităţile pe care natura şi omul le-a adus planetei Pământ, filmul Baraka spune o incredibilă poveste despre tumultoasa interacţiune a omului cu Pământul. Ne vom dori, urmărind acest documentar, să vedem pe viu toate aceste minunate locuri dezvăluite de film.

Sălbăticie/Wild (2014)

Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) este în pragul divorţului şi, după moartea mamei ei, simte că nu mai există speranţă. Femeia ia o hotărâre pe care cei din jur o consideră nesăbuită: fără experienţă şi îndemnată doar de propria hotărâre, Cheryl începe o călătorie de 1500 de kilometri, pe jos şi de una singură… Vom înţelege, urmărind filmul, că o asemenea călătorie poate fi şi o cale de vindecare a sufletului.

O zi din viață/Life in a Day (2011)

Cu ajutorul celor de la YouTube, Life in a Day este realizat din imaginile filmate de oameni de pe întreg cuprinsul lumii. Aceştia au primit camere de luat vederi şi au înregistrat ce li s-a părut lor mai interesant, producătorii primind ulterior aproximativ 4.500 de ore de material filmat din 192 de ţări de glob. Au existat contribuții provenind din Australia până în Zambia, din inima metropolelor agitate până la cele mai îndepărtate și izolate colțuri ale lumii. Împreună cu o echipă de selecţioneri şi monteuri, Ridley Scott şi  Kevin Macdonald au structurat materialul primit, iar rezultatul chiar e de văzut.
Filmul vă va incita să faceţi planuri de călătorie pentru a explora pe cont propriu cele văzute pe marele ecran…

Seria Indiana Jones

Prin jungle cu aligatori, pe mări, prin deşerturi, în căutarea ruinelor misterioase sau a locurilor bântuite, filmele de aventuri nu oferă doar acţiune, ci trezesc în noi pofta de călătorie. Eroii filmelor de aventuri sunt exploratori, chiar dacă sunt gata de luptă, iar villainii sunt pe urmele lor.

Unii ajung în locuri îndepărtate, alţii vin din perioade istorice întunecate… Dr. Indiana Jones (Harrisonn Ford) a călătorit, de-a lungul francizei, din Nepal până în Cairo şi mai departe, aventurile lui stârnindu-ne şi nouă dorinţa de aventură, de explorare a noi şi noi teritorii.

Lawrence al Arabiei (1962)

În timpul Primului Război Mondial, colonelul T.E. Lawrence, un britanic blond cu ochi albaştri, unea triburile arabe în ceea ce va deveni lupta lor de eliberare împotriva Imperiului turc, reuşind prin curaj să se impună ca lider al arabilor. În filmul din 1962, carismaticul Peter O’Toole joacă rolul lui Lawrence.
Frumuseţea imaginilor, grandoarea şi splendoarea deşertului, ne vor face să trecem în planurile noastre de călătorie şi regiunile unde îşi are sălaşul Fata Morgana.
Goana după aur/Gold (2016)

Kenny Walls (Matthew McConaughey) are un vis: să găsească aur şi să se îmbogăţească, astfel că leagă un parteneriat cu un geolog, Mike Acosta (Edgar Ramirez), şi pleacă în jungla neexplorată a Indoneziei. Peisajele luxuriante vă vor face să visaţi la o călătorie pe o insulă exotică.

Sursa

Aboneaza-te la Canale Tv Romanesti

1-echipamentgratuit-1030x215

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns